Grönare på andra sidan och några flaskor saft!

Barnen skjutsades på förskolan på förmiddagen och när jag ändå var ute efter vägen så åkte jag kikade på lite mark vi blivit erbjuden att slå. Långt från oss och glest gräs men vi har inte mycket till val. Vi måste ju försöka få ihop det som går för att slippa köpa svindyrt, om det ens går att få tag på i vinter.

Dagen ägnades sedan åt stängsling. Och kors i taket så hann jag klart OCH flytta över djuren innan hämtning av barn. Det som alltid brukar ta längre tid än man planerar gick idag faktiskt rätt snabbare än väntat.

Sen var ju djuren inte direkt svårflyttade heller! De visste precis vad som väntade när jag gick där på på andra sidan stängslet.

De får nu beta de som såddes i våras. Kornet. Det ser så himla grönt och frodigt ut men det är bara just kornet som kommit upp.

Insådden, alltså själva gräset som ska bli en fin vall fyra år framåt har knappt orka komma upp alls. Såhär ser alla våra sådder ut i år och de kommer säkerligen att behöva plöjas och sås om nästa år. Inte det man vill!

Men kossorna blev klaga för stunden i alla fall.

Vi blev bjudna på kaffe och hemmagjord glass hos god granne där på eftermiddagen och när det mulnat på och blåsten tog till så gick vi hem och in. Gammelmormor hade lite svartvinbär över som jag fått som vi kokade sagt på här ikväll.

Jag känner längtet nu efter detta. Safta, sylta, baka. Det har verkligen legat på sparlåga med allt sånt hela sommaren i princip, har varken funnits tid eller ork och lust men nu känner jag att höstfeelingen är intåg och lusten till hemmapyssel är tillbaka!

Så några liter svartvinbärssaft är nu upphällda på flaska!

Nu är barnen nattade, C är på hemväg och jag tänkte köra ett lättare styrkepass här nu.

Ha en fin kväll!

En reaktion till “Grönare på andra sidan och några flaskor saft!

  1. Hej Paulina
    Jag är en återkommande läsare av din blogg och imponeras dagligen av er och det arbete ni lägger ner för att driva er gård vidare. Jag som är ganska okunnig på området har ett önskemål om att du ägnar något/några inlägg åt mer fakta angående ert arbete. Ex. där du förklarar lite mer begrepp och hur ni arbetar med den jordbruksmark ni har etc.
    Håller nu tummarna för att ni får en fin höst! 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.