Att ta preggoledigt efter en intensiv tid.

Alltså denna vecka. Levt som gräsänka i fler dagar än vanligt, bilar har krånglat något så kopiöst för att oss men att få till med att C fick vara ”långborta” och vi fick låna en bil löste hela problemet, för nu.

Sen att en rörflenleverans (liknande halm) såklart också skulle tryckas in denna vecka mitt på dagen igår gjorde liksom att det blev skrattretande. Pusslandet alltså. Hem från borta-jobb med chefens traktor så det gjorde det hundra gånger lättare att lasta av (snäll chef man har hör ni!) och sedan tillbaka till lagrån igen.

Hade allt detta bara kunnat vänta till nästa vecka så har det inte blivit lika panik med allt. Eftersom att jag faktiskt jobbade min sista dag igår och kommer faktiskt från och med nu vara hemma.

En konstig känsla men också så skön. Som att axlarna sänks ett par centimeter. Mindre stress att rodda i vardagen. Och nu på slutet har jag börjat känna mig gravid. Surprise! Efter en arbetsdag säger höfterna sitt. Fler och fler moment i ladugården som inte känns bra att göra att göra så att gå nu känns väldigt befogat.

Så nu är det ”bara” vardagen hemma. Vilket just nu känns som en dans på rosor i jämförelse hur det varit den sista tiden.

Vi har en tillsammanshelg nu att se fram emot. Men idag ska barnen iväg på vift, på varsitt håll! Lilla P ska på livets första barnkalas utan föräldrar och lillasyster ska bli upphämtad av mormor och ha lite egentid med henne på vintermarknad! Helt plötsligt var vi själva utan barn ett par timmar och vi kommer då att passa på att flytta om lite djur här hemma.

En intensiv sista vecka med andra ord men nu ska jag försöka lägga in en lägre växel och lägga fokus på att baka klart en bäbis. Två månader kvar men man kan ju aldrig veta när den lille tänkt att komma till oss. Det är lite väl spännande med det där årsskiftet som ligger där precis när mina andra barn valt att komma, lite före utsatt datum… Så antingen blir det en julbäbis, nyårsbäbis eller så vill den stanna över och kommer närmare Pontus födelsedag. Ja den har några stora datum att kryssa mellan! Spänningen är olidlig!

3 reaktioner till “Att ta preggoledigt efter en intensiv tid.

 1. Trean är en lurig jäkel. 🙄 Var övertygad om att gå två veckor över på ren jäkelskap så det var en påfrestande graviditet. Istället drog det igång med buller o bång en månad för tidigt o sumpade alla planer 😂.
  En fyra med så kanske du går hemma efter halvtid, för du siktar inte på att inseminera med värkar igen?! 😅

  Gilla

  1. Haha ojoj! 😅 Ja denna ovetskap om NÄR den lille hade tänkt entra världen är lite jobbigt 🙈 Får en känsla av att denna också kommer att vara tidig. Säkert innan årskiftet bara för att…
   Haha! Ja man vet ju aldrig! Blir det en fyra så kanske vi har mjölkkor igen och har man en brunst utan anställda då kanske det blir en favorit i repris 😂🙈

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.