Att bevara en Belgisk tradition.

Igårkväll innan Lilla P gick och la sig ställde han fram sin sko framför vedspisen. Ett brev och en morot stoppades i.

IMG_4537

Det sjungs en sång som pappan fick stå för. Men mamman kan faktiskt också den låten, vilket hon är himla stolt över! Den lärde mannen sin blivande fru redan första året vi var tillsammans. 7 år sedan!

IMG_4540 IMG_4542

Och inatt har Sinterklaas tittat förbi i Åsäng! Sinterklaas är helgonet Sankt Nikolaus. Han firas i flera länder bla i Nederländerna, Polen och Belgien. Barnen ställer sin sko någonstans i huset och på natten kommer han och lämnar paket till barnen. Man brukar lägga en morot eller sockerbitar till Sinterklaas häst och ett brev om att msn varit snäll under året i skon.

IMG_4544 IMG_4546 IMG_4549 IMG_4552

Sinterklaas är större än själva julafton i Belgien och barnen får mycket presenter. Vi vill fortsätta den här traditionen för vår Lilla P. Att han får ta del av den Belgiska delen som han faktiskt har. Viktigt tycker vi. Och Sinterklaas verkar ju gladeligen åka ända till Sverige för att ge några små presenter till vår Lilla halvbelgiska unge.

Nu ska vi ut och ge kossorna mat!

 

2 reaktioner till “Att bevara en Belgisk tradition.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.