Ni vet ju att jag gillar att ha det mesta hembakat här hemma. Men det är inte alltid det hinns med i den utsträckning man skulle vilja.
Jag gillar sånt som är enkelt och går snabbt. Inte en massa jäsning och väntan och jäsning igen. Visst kan man göra sånt ibland också men såhär när man vill hinna med annat under dagen.
Jag provade ett nytt bröd härom veckan och vilken succé!
Så himla enkelt, snabbt och gott! Jag gjorde två bröd idag nu på morgonen och jag bara måste dela med mig av receptet!
Snabbt, enkelt bröd under en timme!
Ett tips är att använda torrjäst till detta bröd. Då vitt bröd som inte ska jäsa eller knådas länge kan lätt få smak av färsk jäst. Och torrjäst har inte lika stark jästsmak som färsk.
3 dl varmt vatten (inte kokhett)
1 msk socker
1 tsk salt
2 tsk torrjäst
Ca 7-8 dl vetemjöl
Gör såhär:
Värm vattnet fingervarmt, det ska vara lite varmare än ljummet men inte kokhett. Blanda vattnet med torrjäst, salt och socker och låt stå i 10 min tills det bildats lite skum på toppen av vätskan. Arbeta in mjölet i omgångar, degen ska vara lite kladdig. Du behöver inte knåda eller överarbeta den, så fort mjölet blandats in i degen är den klar.
Mjöla degen och forma till en limpa, lägg på en plåt med bakplåtspapper och strö lite mjöl över och täck med en påse (funkar med handduk också). Låt den stå så medans du värmer upp ugnen till 225 grader. Ca 15 min.
Grädda sedan brödet mitt i ugnen i ca 15-20 min. Ta ut och låt svalna!



Enklare kan det inte bli!
Perfekt om man kommer på samma dag att man skulle haft bröd till frukost, mellis eller kanske till middagssoppan.
Hoppas ni provar och gillar det lika mycket som mig och resten av familjen här hemma!
Ha nu en fortsatt fin lördag!