Familjens första tripp!

Vilket fint dygn vi haft alltså.

Vi åkte iväg tidigt igår morse med hela familjen i bilen, svängde ut på E4an och drog norrut.

Lite spända var vi hur det skulle gå med en massa timmar i bilen med två barn. Ja den lilla var vi ju inte så himla nervösa över då hon är en mästare på det där med att sova men den där tvååringen. Som kanske kan komma på att det är jättetråkigt och bli superless. Men det gick över förväntan! Två nöjda barn satt där bak i fyra timmar. Ja med ett amnings/sträcka-på-benen stopp där på mitten nånstans.

IMG_8078 IMG_8079   IMG_8082

Destinationen var Skellefteå och att besöka en bondekompis som vi pratat om i flera år. En stor gård med fyra (!) robotar, typ 300 kor och en massa traktorer och sånt såklart.

En liten pojke var mäkta imponerad av både stora traktorer och alla djur.

_20170514_163836

Lilla flickan däremot var mest bara trött.

DSC_1047

När vi gått runt på gården och fikat lite så var det dags att rulla ut på vägen igen. Nu var det lagomt till Lilla Ps sovning så han sov hela vägen tillbaka till Umeå. Där (med lite felkörning) hälsade vi på en snabbis hos en spannmålsbonde och DÄR var det stora maskiner! Mamman tycker väl att det är sådär att gå omkring och titta på traktorer och maskiner, vill hellre se på Muor, speciellt när det var svinkallt också…  Men vad gör man inte för sina pojkar.

Både stor och liten pojke trivdes ganska bra där kan man säga!

DSC_1054

Då vi tänkte att det skulle bli lite väl häftigt att åka tur och retur Skellefteå, typ nästan 80 mil med barnen så passade det ju utmärkt att hälsa på syster Fanny och övernatta hos henne! Kruxet var att hon bor i en studentkorridor i ett litet rum…Men det gick prima att klämma in hela vår familj där ändå!

Vi äger ingen ”padda” så det är en sån där lite lyxig grej man får pyssla med när man träffar Fanny!

IMG_8085

Och lite kvällspyssel i en fin målarbok som han fick av Moster. Hedvig ser ut att vilja vara med och måla hon med där bakom.

IMG_8091 IMG_8095

Efter en mysig kväll, frukost tillsammans så packade vi ihop oss åkte hemåt igen.

IMG_8111

Hämtade Kajsa hos mormorn och morfarn och sedan bara hem. Och som det alltid gör så känns det som vi varit bort hur länge som hellst, med det är liksom ett dygn. Men mycket har vi hunnit med under detta dygn kan man säga!

Det har packats upp, hämtats ägg hos hönsen, fyra stycken på samma gång! Och så huggits lite ved nere i källaren. C gick ut och kollade läget på gården. En granne gick ner och skottade fram lite foder igårkväll så det var säkert att de nådde maten och så.

IMG_8119

Vilken helg alltså, familjens första tripp tillsammans som fyra, gårdsbesök och Mosterträff!

Till veckan nu lär det bli vårbruk så det ryker om det. Lite värme ser ut och ska komma också så våren lär ju bara explodera!

Nu har vi kväll. C lägger Lilla P och jag och Hedvig tänkte göra i ordning lite grädde och frukt till soffmyset.

Trevlig kväll!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.