Typ klara!


Pappan klev upp och kom igång rätt tidigt imorse. Det sista skulle sås, det som känns så bra hela tiden nu med vårbruket skulle såklart hinna spåra ut lite också, det kan ju verkligen aldrig bara flyta på ostört liksom. Massa krångel med såmaskinen hela helgen. Det som kunde varit sått på en dag blev nu tre. Lite stressigt ändå då det vankas regn imorgon så man vill ju få allt frö i backen idag!

En liten del av betet plöjdes senare och det skulle harvas till så efter frukost och då pappan sått klart allt det andra så hoppade vi alla in i traktorn. Lilla P åkte med pappa och Lillasyster med mig. Så höll vi till på samma bit, han började så från ena kanten och jag harvade på livet på andra sidan. Farfar Hans kom och så hjälptes vi åt att plocka bort storsten innan C drog över med såmaskinen.

Lite lutning här.

DSC_1356

Och så var det färdigsått för i år! Tjoho!

En förmiddagsfika med mormorn och morfarn som kom förbi och sedan lunchsovning för kidsen.

Pappan körde tillbaka aset till ekipage (traktor +såmaskin) och jag skyndade mig med lite jobb. Stängde in alla djur och förberedde för skrapning. Lilla P vaknade så han fick hänga med i traktorn så vi skrapade gångarna åt både kor och kvigor. Vi halmade också till kvigorna. Lite som en överraskning till C. Då det alltid är han som gör de här sysslorna men för att underlätta arbetsdagen lite så gjorde vi så mycket vi hann.

C kom hem och halmade till korna medans vi andra skottade in foder till kvigorna.

DSC_1357 DSC_1361

Handling och matlagning. Och så kväller. C åkte en sväng och vältade på det sådda. Inte riktigt klart, några hektar kvar med välten men annars så är vårbruket klart! Fröna är i backen så önskar vi regn!

Nej dags att gå till sängs. Imorgon ska C åka och jobba på bortaplan. Vi får se vad vi här hemma hittar på.

Godnatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.