Vilken dag

Ja vilken dag! Började dagen halv fem med mjölkning. Ingen tid till att slumra utan efter frukost ner till gården igen. Skrev en låång slista på allt som ska göras och insåg ganska snart att vi måste försöka dela upp det och prioritera. Först var det skiten som jag nämnde igår. Först öka till Skog för att laga en hydralslang till traktorn, sedan ta cobra pumpen (som inte varit använd på hela vinter så in i mjölkrummet och försöka tina upp slangen först )och pumpa ur kulverten, skruva loss den trasiga hydralslangen och till Skog igen. Nu har vi insett att en firmabil är ett måste inom en snar framtid, otroligt bökigt när jag har jour.Fikapaus. Sedan var det utfodringen. Har ju ställt dit hela balar i drygt 2 veckor. Efter X- antal timmar går systemet! Hyfsat… Precis klar till mjölkningen som C skulle ta. Men drevet på bandfoderdelaren lät inte bra och vi hade nytt hemma så han kommer på att det ska han göra nu! Aja jag börjar väl börja mjölka så kan han "lite snabbt byta" jo hejsan… Skulle på möte på station 18.00 och hade sedan tänkt besöka gymmet men det fick jag skippa. Tog hela mjölkningen. Det var inte "bara" att byta, stod länge och försökte få tillbaka kedjan, men till slut! Typ halv åtta men då skulle ju maten köras ut mat till korna också. Otroligt hungrig är Paulina! energinivån = noll. Hittade ett äpple i p-rummet som var räddningen, ett tag. Kvart i nio kommer vi in genom dörren. Låång dag kan man säga, men vi har fått mycket gjort! laugh Helt slut i kroppen och super trött, fått i mig lite i magen och nu ska jag upp till min kära vän sängen no

Nu har vi slut på balar hemmavid! Shit. C ska åka och hämta balar imorgon och jag fortsätter väl att beta av att-göra-listan.

Slit-göra! När rivaren blev stillastående var den nästan full i ensilage som nu har stått ett par veckor, det har ju blivit jättedåligt, så innan vi kunde köra igång måste det gamla ut…Skotta, skotta!  

Är så glad för det härliga vädret! Kan ha lite lättare kläder smiley

 

 

 

 

En reaktion till “Vilken dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.