Valborgsmässoafton.

Sista April.

Som vanligt så stressas det när man har något planerat. Haft hela dagen på sig att göra det man tänkt, ändå så slutar det alltid med att man gör allt samtidigt. Kokar kantarellsås, skär potatis, duschar och sminkar sig i ett, typ. Barn ska ha kläder och mamman likaså. Men det reder ändå ut sig och det är i någorlunda klart skick när gästerna anländer.

IMG_7548 IMG_7551 IMG_7827

Lillsnoffsan i finklänning och storebror i finskjorta. God mat som för min del var något nytt, jag gjorde en tjälknöl för första gången. En köttbit i ugnen på låg värme i nästan 12 timmar och sedan i saltlag fem timmar. Superenkel och riktigt gott! Det tillsammans med en kantarellsås gjord på höstens självplockade kantareller och rotfrukter i ugnen. Gästerna stod för efterrätt med god pannacotta.

En riktigt god middag med andra ord! Lilla P gick sedan och la sig och när det börjat mörkna så gick vi ut och tände brasan.

IMG_7834 IMG_7837 IMG_7847

En mycket trevlig Valborgsmässoafton här hos oss.

Idag vaknar vi till första Maj. Vi har tagit lång morgon med bara mys. Solen skiner och det är flera varma grader men blåsten ser ut att eskalera, såklart. Vi har inte tagit oss ut något än men en prommis blir det snart när kidsen ska sova.

Sen får vi se vad resten av dagen bjuder på.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.