Vardag med koskit och småbarn.

Vi hann träffa C imorse i alla fall innan han åkte på Borta-jobb och balning, trevlig må jag säga!

Efter grötfrukost hoppade jag och kidsen in i traktorn. Åkte och lastade ett ballass men ställde av vagnen och åkte in för att tanka när det då ändå var så nära. Och även en tur på affären. Mycket folk så det såg rätt kul ut med fulla parkeringen med bilar och så en stor traktor mitt i allt som det ramlar ut en mamma och två barn ur! Det föll inte lika lätt när allt skulle in igen med ett babyskydd som ska tråcklas in, en tung matkasse och en 2.5 åring som spriner uppför en slänt bärandes på en påse jordgubbar (några mosade efter den turen). Men in kom allt och så tillbaka för att koppla på vagn och så hem för att lasta av.

Sen lunch blev det och direkt när Lilla P och Lillasyster somnat i vagnen kutade mamman och skulle hinna skrapa och halma i lagårn, vilket är så mycket lättare utan barn. Men jag hann bara med skrapning sedan vaknade den stora. Så han fick vara med och halma.

Och med att sedan öppna alla grindar överallt igen. Han hade en spade och skrapade skit han med, så han såg ut såhär när vi var klara;

DSC_1466

En sen mellis ute på altanen med fleecetröja på! Kallt! Vi gick in istället och påbörjade lite bakning till morgondagen.

Mortlade digestivekex i en bunke som sprack, tjuvsmakade god fyllning i massor och hjälpte mamma att plocka och skala rabarber.

DSC_1475

DSC_1477

Snapchat-1283728590

Gröt till middag mitt i bakning, badning av båda kidsen (som den stora var i stort behov av kan ni kanske gissa) och nu sover båda två.

Det ska plockas bort i köket efter eftermiddagens bravader, dammsugas digestivekex och kanske klippa en gräsmatta. Sen har jag ju en bunke kvar med rabarber som jag tänkte göra en kräm av till kvällsfika!

Planerna är många och tiden knapp, så bästa att dra igång!

Trevlig kväll!

2 reaktioner till “Vardag med koskit och småbarn.

  1. Hejsan!
    Har följt din blogg nu ett tag. Måste bara säga att jag är så imponerad över din energi, allt du gör och hinner med om dagarna, med 2 små barn. Du verkar vara så pigg och alert hela tiden, barnen får hänga ned på jobb i traktorn hit och dit, så häftigt! Och häftigt att ni verkligen lever som så unga bönder, de är erat liv och jobb. Jag är imponerad över erat val, finns ju garanterat mycke enklare jobb istället för bondgård men ni har valt de och vilken livskvalite för era barn att få växa upp i de. Sååå häftigt… hälsar en 4-barns mor från norrbotten.

    Gilla

    1. Men hej och tack snälla du för så fina ord! Så fint det är att höra så upplyftande ord ibland! Jo det är ju sällan vi går sysslolösa liksom! Och självklart finns det så mycket enklare val. Men det är ju detta vi brinner för. Att driva en gård. Sen att det är riktigt kämpigt stundvis både jobbmässigt och ekonomiskt så är det just livskvalitén som är viktigast för oss. Vi lever hellre såhär än har ett 7-16jobb där man inte trivs men tjänar pengar. Vi kämpar på för att få detta att funka just för att vi värderar det högre än det ”enkla” livet. Att se hur barnen njuter av detta gör det också så värt att bo och leva såhär.Fyra barn är nog ingen dans på rosor heller många gånger, heja dig! Vi får väl se hur många det kan tänkas bli här…Men en i taget! 😉 Kram till dig!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.