Varför tidiga mornar?

Ännu ett morgonpass avklarat. Riktigt tungt att ta sig upp ur den gudomligt sköna sängen imorse men man kan ju inte ligga kvar, kossorna måste mjölkas!

Jag fick en fråga för ett tag sedan.

Varför måste ni kliva upp så tidigt på mornarna? Jo det är ju så att det ska vara ungefär tolv timmar mellan mjölkningarna. Visst skulle vi kunna börja mjölka kl.07 på morgonen men det betyder ju då att vi måste börja kl.19 på kvällen, vilket ger väldigt sena kvällar, varje dag. Då får man ju verkligen ingen fritid/ledig tid om man är klar i lagårn 21.30-22.00 varje kväll. Så därför har vi bönder tidiga mornar smiley

Nu ligger frukosten i magen. Ut och jobba igen! smiley

 

 

2 reaktioner till “Varför tidiga mornar?

  1. Är väldigt nöjd med roboten faktiskt! vi börjar vid 6,30-7,00 varje dag 🙂 men kan börja både tidigare o senare om vi känner för det, friare på ett vis men man blir liksom aldrig färdig, har man grop eller som vi hade, uppbundet , så är man ju klar när man gjort ett pass o sen var det nästa pass. här rullar ju allt hela tiden o kan krångla dygnet runt , även om det sällan krånglar så har man ständig jour.. men vi är som sagt nöjda o skulle aldrig byta tillbaka till ”manuell” mjölkning!

    Gilla

  2. Jag har varit så kluven om jag vill ha robot eller inte! Just att den där ständiga jouren och inte känslan av att sätta igång disken, stänga dörren och så är man KLAR. Men samtidigt så är man ju friare…Vilken hjälp den måste vara ändå liksom! Och så har man ju hört hur olika nöjda bönder är som satt in robot. Hur mycket de larmar och krånglar…. Men det kommer nog att bli en robot på den här gården också till slut! 🙂 Skönt med sovmorgon ju 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.