Att nörda ner sig nånting nytt.

Jo jag har ju inte haft tid här att berätta om min stora nyfunna intresse, hönsen! C håller ett öga på mig så jag inte blir The crazy chickenlady!

Nä men alltså det här med höns. Vi har ju typ alltid haft höns till och från under min uppväxt men även på senare år gör på gården. Men såå mycket det finns om höns, ju! Massor av olika raser i alla de färger och former! Och sen det här med äggfärg, hur roligt är det inte med massa olika färger (olika raser, olika äggfärg)?! Vi har utökat vår tre hönor med 10 stycken kycklingar. 6 som är blandisar och ger gröna ägg och fyra Bramah, som har sådär fint med fjädrar på benen. Nu är det ju bara att hoppas på att det är åtminstone några hönor bland de där då tupparna ofta har ett övertag…

IMG_9216

IMG_9212  IMG_9225IMG_9231 IMG_9218   IMG_9236

Och sen ska ni få höra så nördig man kan bli. Jag har även skickad efter avelsägg! Av en speciell ras som jag, en av många raser, fallit för. Man kan alltså skicka efter ägg från någon som har och sedan lägga in i en kläckmaskin. Så nu väntar vi på att pippisarna ska kläckas hos en vän i grannbyn.

Ja. Alltså, har man inte kor att nörda ner sig i så får man helt enkelt hitta något annat!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.