Allmänt gårdshäng.

Lilla P åkte med pappan en sväng på förmiddagen när han slog åt oss själva hemma i byn. Jag passade på att klippa ena gräsmattan när bebben sov gott i vagnen.

När det var lunch och sovtid gick jag och hämtade Storebror med vagnen. Planen var att sova när vi kom hem. Men icke. Han hade tagit sig en liten nap i trakrorn på typ 20min och att få han att sova sen igen var stört omöjligt. Aja, han fick ligga och vila en stund åtminstone.

DSC_1666 DSC_1669

Sen var det full fart! Bäbisen drog till med långsovning och vi grejade på ute. Tog fram ny bur till kycklingarna som fick vara ute, rengjorde åt dom, rensade lite ogräs och gick loss med sekatör på taggig ros som man river sönder benen mot när gräset ska klippas. Och ja, skotta foder till tjurarna och allmänt gårdshäng.

DSC_1671

Vi gick in för middagslagning och sånt. En lättlagd pojke ikväll efter så lite sovning (som inte alltid är en självklarhet…) Pappan hade åkt iväg på balning idag på dagen och kom hem nyss. Åt mat och har nu hoppat in i vår traktor igen och ska slå de sista hektaren som han inte hann på förmiddagen.

Det rör sig i vagnen här bredvid och en liten flicka vill ha en sista slurk innan nattsovningen så vi ska gå upp och lägga oss.

Godnatt!

2 reaktioner till “Allmänt gårdshäng.

 1. Hej och tack för en bra blogg! Ingen passande kommentar till bilden! Jag måste fråga dig om hur amningen varit för dig! Jag vet att det är olika för alla men undrar ändå som nybliven mamma! Hur ofta har dina ammat i början? Har de senare glesat ut tillfällena? När började ni med napp om ni hade någon?

  😊

  Gilla

  1. Hej och tack! Så roligt att du kikar in här hos mig 🙂 Ja detta med amningen är ju så himla individuellt! Men för mig har det funkgerat jättebra ända från början. Jag fick hemska blåsor första veckan, med båda barnen som var lite av en pina att ta sig igenom, men det gick. Sedan har mina haft intervaller på 3-4 timmar mellan matning. Men ibland blir det mer ofta, som på eftermiddagen och tidig kväll tex, då vill denna lilla dam äta varannan timme ungefär. Som att hon äter upp sig för natten som hon faktiskt sover sig igenom HELA (helt makalöst!).Lilla P åt även nattetid med 3-4 timmars mellan och gjorde så precis hela amningsperioden (8månader). Napp började vi med efter en vecka ungefär. Då man vet att det fungerar med amningen. Tycker det har funkat väldigt bra. Kanon när man vet att de ätit sig mätta men är lite gnällig efteråt. In med nappen så de får småsnutta på den istället för på bröstet. FUnkat väldigt bra för oss men detta är ju också något som är individuellt!
   Hoppas det går bra för dig med amning och grattis till lilla pyret! ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.