En lite snopen första skörd.

Första skörden är gjord i dag, ja i grönsakslandet alltså! Spenaten har växt sig stor och nästan gått i blom så hög tid att reda på. Lätt som en plätt att rycka upp allihopa, när jag ändå var igång liksom.

IMG_0312 IMG_0315

Jag ångrade mig lite när jag kom in och insåg att det blev lite mycket… Bladen ska tas av, tvättas och sedan förvällas några minuter i kokande vatten. IMG_0316 IMG_0322

Det var spenat, jord, kastruller och vatten över hela köket ett tag där kändes det som. IMG_0324

En Lillsnoffsa vaknade från sin lur mitt i också, men den där ungen går det ju ingen nöd på utan hon satt nöjt i vagnen bredvid mamman tills allt var klart och undanstökat.IMG_0327

Och nog var det en något snopen P som packade den förvällda spenaten. Av allt det som låg på diskbänken där i början blev det några klumpar att stoppa i påsarna. Självklart att det blir mycket mindre när det förvälls men såå mycket mindre var jag inte beredd på!

Men visst är det en fantastisk känsla att skörda det man själv har sått och stoppa i frysen för höst- och vinteranvändning. Kanske det hinner komma en sväng till om jag sår några frön en gång till nu? Så man kan plocka och äta till maten kanske åtminstone.

Lilla P hämtades från sin första dag på Järnsta och sedan drog vi en sväng till stan. Hämtade upp Moster Fanny också som hänkade. Uppdraget var ett par skor till Lilla P och en madrass till spjälsängen (som den där stora lilla bäbisen måste flytta till nu!).

Vi kom hem med precis  det, och med middag i magen där på Ikea.

Nu är det kväller, alla har lagt sig och jag ska upp göra detsamma. Godnatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.