Borta-jobb och livspussel.

Så roligt det är. Att gå bland mjölkkor. Ja jag har ju jobbat i dagarna två. En bonde i vår närhet som investerat och satt in två nya robotar! Så himla roligt. Men såklart en krävande tid ett tag så här i början. Väldigt mycket nytt för alla Muor som är vana sin mjölkgrop att gå till två gånger om dagen.

Då de behövs lite extra folk såhär i början så har jag varit där och hjälpt till. Och visst blir man sugen på en alldeles egen robot…

Det har varit en aning pyssligt de här dagarna, minst sagt. Då vi ju har en bäbis liksom som inte kan vara med mamman på Borta-jobb och en pappa som också har dagtidsjobb borta den här veckan, plus! Bara en bil. Men det har löst sig på något vis ändå. Med hemmapappaförmiddag igår och en mormor som kunde komma tidigt imorse och ha barnen halva dagen idag,  på hennes födelsedag och allt! Tacksamt!

Och så är det ju göra hemma också efter Borta-jobb.

Igår såg det ut såhär till exempel ;

DSC_2469

Att sitta i vagnen på foderbordet nyvakna och titta på en arbetande mamma.

Och så har C snöjour också. Så idag fick Lilla P hänga med han i plogade traktor medans mamman satte igång med gårdsjobb här på sena eftermiddagen. Mörkt, regn och blåst. En bäbis som inte alls ville sova i traktorn så som jag hoppats. Hon vi är så van bara hänger på var inte på topp. Med antagligen tänder på väg i och superförkyld så var hon inte på den mest samarbetesvilliga sidan. Så istället för att skrapa och halma med Brum-Brum så började jag att skotta gården med stora traktorn. Så något blev gjort åtminstone och efter en liten stund somnade hon.

Men hann inte klart. Dags att åka och hämta Lilla P. Och herregud säger jag bara. FY vilken väg! Jag är helt slut efter denna tur. Moddigt, slaskigt och snorhalt! Snöbus som övergått till regn här på eftermiddagen. Nej, stanna hemma om det inte är ett måste att ta sig ut!

Hoppas att pappa C kan bli avbytt snart också, det är ju dom sagt inte helt klart i lagårn för dagen heller…

Och precis nu är två barn nattade och den här mamman ska Äntligen få i sig lite mat och ta en dusch! Längtar så efter just de två grejerna nu!

Ha det gott!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.