Sommarvecka.

Vilken sommarvecka vi haft.

Från att ha haft typ vinter, otroligt kall vår till att axplodera i högsommarvärme. Jag hängde undan täckjackan typ förra veckan liksom. Då det varit så kalla kvällar och nätter långt in i maj har den fått hänga kvar, barnens mössor och vantar har legat framme men nu känns det tryggt att lägga undan allt sånt!

Vi premiärade med det första doppet en av de där varma, varma dagarna. Galet ändå, när det varit så kalla nätter så har det blivit badvänligt i sjön! Eller ja, sköönt vet jag inte om det var, men barnen tyckte det i alla fall!

En kaviarmacka på stranden, somrigt!

Och en liten nypa mig i armen bild. Bäbis på stökig filt.

Och en sån där sjukt jobbig bild. En gräsmatta som nästan var klar för skörd kändes det som… Med en gräsklippare som har haveri har den vuxit ifrån oss men med snälla grannar så har det ordnat upp sig.

Aah! Kvällsgörat några kvällar nu och all gräsmatta har fått sig ett klipp! Ser ni där till höger, traktor med släp, full med gräsklipp. Ja pojken skördar förstår ni. Jag ”slår” och han samlar upp gräset och ger till sina kor, som mamman tyckte bodde väldigt bra i ensilagebädden med potatis! Pontus leker det bästa han vet och jag får uppsamlat gräs från gräsmattan och påfyllning där det behövs! Win-win!

Och när de stora barnen varit på förskolan och den lilla slumrat har jag fixat stängsel.

Bytt ut dålig tråd mot ståltråd.

Flyttat djur till nya fållor och mera gräs.

Och på kvällarna när barnen somnat grejar jag ute, rensar ogräs, vattnar, och har trollat fram plattorna framför växthuset från ett lager grässvål. Det bara gåår ju inte att gå och lägga sig dessa ljusa, ljuvliga junikvällar.

Och idag tog barnen sommarlov från förskolan. Vi firade med somrig mellisfika ute på varm altan. Coola tjejer va?!

Och så avslutade vi dagen med ett kvällsdopp! Premiär för Pontus att cykla ända fram, och mamman sprang efter med vagn och resten av gänget. LJUVLIGT!

Och imorgon är det midsommar, känner på mig att den kommer bli hur mysig som helst!

Önskar er en fin midsommarhelg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.