NORRMEJERIER

NORRMEJERIER

Jag har skrivit ihop en liten text som jag blir jätteglad om ni läser! 🙂

Norrmejeriers området sträcker sig från Härnösand och uppåt, nästan hela Norrland. Det var inte så länge sedan vi Ångermanlänningar kom med i detta område och nu vill jag tala om för dig hur viktigt det är att DU väljer Norrmejerier när du köper dina mejeriprodukter!

Norrmejerier är det enda Norrländska SVENSKA MEJERIET. Andra Svenska mejerier är Falköpings mejeri, Gefleortens mejeri och Gäsene mejeri. Arla är danskt med fötter, förutom i Sverige och Danmark, i Tyskland och England. Valio är Finskt.

Vi som bor här, visst älskar vi Norrland? Landsbygden, den vackra naturen, den är ju oslagbar! Vi bönder brinner för att bevara denna fantastiska landsbygd. Vi älskar våra djur som inte har det bättre någon annan stans på jorden! Det på grund av de regler om djurhållning Norrmejerier och Sverige har satt för oss. Inget annat land har till exempel beteskrav. Alla kor måste ut och beta under sommaren. Inget annat land har de kraven. Den idyllen vet vi att ni konsumenter tycker är viktig och ni konsumenter är viktigt för oss och för Norrland. Köper ni en liter mjölk från Norrmejerier är det garanterat att kossan som producerat den mjölken betar gräs ute på sommaren. Du kan inte vara lika säker när det gäller till exempel Arla. Danmark har inte den lagen. De svenska arlabönderna har det kravet men litern du köper på affären kan lika gärna vara importerad från Danmark. Genom att vi har så höga krav på allt innebär det även att våra produkter har hög kvalitet och god smak. Du ska känna att du kan lita på innehållet i våra förpackningar och på säkerheten i hela produktionskedjan.

 

Vi bönder ger även arbetstillfällen, som är en bristvara på landsbygden. De som jobbar på gårdarna, veterinärer, mejerifolk, lastbilschaufförer, folk på affären. Vi håller den vackra naturen vacker och öppen från att växa igen (och det går fort!). Korna betar och vi brukar marken.

Ni väljer lokalproducerat. Norrmejerier är noga med att vara miljötänkande och ha så korta transporter som möjligt. Bilarna har en mängd miljökrav som kör ut våra produkter.

 

Väljer du lokalproducerad mjölk, grädde, gräddfil, smör och crème fraiche och ost så väljer du att satsa på Norrland och du är med och ser till att vår landsända bevaras, utvecklas och sysselsätts!

 

TILLSAMMANS GÖR VI GOTT! 😀

 

10 reaktioner till “NORRMEJERIER

 1. undrar om Norrmejerierna faktiskt inte kan soka att fa fora ”fair trade” marke. sen marknadsfor val Norrmejerierna sina produkter bara i Norrland? forutom filen.eller har jag fel?

  Gilla

 2. Påålis! Jag har lärt mej nu att köpa norrmejerier(inge mer råka köpa arla grädde;) och så ska jag köpa deras smör istället för bregott för det smakar samma! PUSSSS

  Gilla

 3. Ja Norrmejerier har bara sina produkter i deras område. Men Västerbottensost, Gainomax, Fjällfil, Verum och Norrglimt är det också Norrmejerier som gör men som säljs i hela Sverige.

  Gilla

 4. Hittade denna blogg via norrmejeriers facebooksida.
  Det var en upplyftande läsning! 🙂
  Vår familj väljer alltid lokalproducerat!
  Lycka till med bondgården, vi stödjer dig och dina lokalproducerande kollegor!

  Gilla

 5. Ja jag såg att den låg där! Stort för lilla mig, och otroligt roligt 😀 Vad kul att du gillar den och så glad jag blir att ni tänker på oss och att ni stoppar i er äkta vara 😉 Stor stjärna till er!

  Gilla

 6. Viktigt att du och alla bönder dom står för de svenska djurhållningskraven kan leva vidare. Många vet inte att ex. coop o ica grädde inte alls behöver vara svensk. Mer info till kunderna behövs!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.