Nedräkning, minifirande och skidpremiär.

Lilla P och mamnman tog sovmorgon i morse. Så ofantligt skönt. Sådär att man får en smärre chock när man kollar på klockan. 08.20!? Kanske det är därför jag är mindre trött den här graviditeten mot den förra. Jag får faktiskt sova. Trots att vi då inte hade något barn så var det ju en massa jobb hela tiden. Mjölkningar morgon och kväll och allt där emellan. Det var egentligen inte förrän den här tiden i graviditeten med Lilla P som jag äntligen kunde börja ta det lite lugnare. Och vilken tur då att jag mådde så pass bra som jag ändå gjorde! Nu har ju foglossningen spökat länge och det har trappats upp ett snäpp nu senaste dagarna. Bara av att vara ute på gården ger känningar och på kvällarna har jag mer eller mindre ont, oavsett vad jag gjort under dagen. Ändå är det hanterbart. Men att mjölka som man gjorde innan finns inte på världskartan att det skulle gå så ”skönt” ändå att vi inte har mjölkkorna just nu.

Vi springer in  vecka 37 idag!! Alltså, vart tog tiden vägen här på slutet?! Nu kan det ju faktiskt bli när som helst egentligen. Kanske samma som storebror, nästan två veckor innan beräknat datum? Ja men jisses, då är det ju bara någon vecka kvar! Eller så är det en liten gosare och vill vara kvar flera veckor till. Men min känsla är ganska stark att vi inte kommer att gå fulla tiden ut, vilket också är ett önsketänkade såklart. Men det är ingen annan är den Lilla själv i magen som bestämmer när det är dags och det är så pirrigt och förväntansfullt att vänta in den tidpunkten!

IMG_5092 IMG_5090

Och så till dagen. Moster Fanny kom på förmiddagen. Lite bus och lek tillsammans med Lilla P innan han hoppade i vagnen för sovning. Vi gjorde scones och chokladbollar och fikade i-förtid-födelsedagsfika. Mamman står på tur att fylla år i veckan! Och då Syster är här en snabbis i helgen så slog vi till med ett litet minifirande.

IMG_5425 IMG_5429 IMG_5431

Sen klädde vi på oss och gick ut för premiär! Äntligen har det kommit ett litet snötäcke på alla denna is och bara hårda, hårda skorpa till snö som vi haft länge och väl. IMG_5436 IMG_5441

Lilla P fick ett par små skidor när han fyllde år!

IMG_5446

IMG_5448 IMG_5449 IMG_5453 IMG_5457

Mamman – skidfantasten tyckte såklart att det ska börjas i tid med att få prova stå på ett par skidor! Och det gick ju fint! Tror att det gick hem hos den Lilla. Pappan –skridskofantasten får vänta till nästa år för den premiären.

Och nu har vi kramat och vinkat Moster Fanny hejdå för den här gången. En kortis var hon här den här gången och nästan gång vi ses så är det när familjen har utökats, igen vilken pirrig känsla av att det inte är så långt kvar!

Pappan har åkt för ett kvällspass i mjölklagårn och Lilla P och jag pysslar på lite här hemma.

Söndag med veckobyte och nedräkning, minifirande av kommande födelsedag och skidpremiär, inte fy skam!

Hoppas ni har ett bra veckoavslut ni med!

 

2 reaktioner till “Nedräkning, minifirande och skidpremiär.

  1. Hej! Vill önska er stort lycka till, när det blir av att åka till förlossningen sen. Minns att jag var mycket lugnare när vi skulle få tvåan, visste lite vad som väntade. Och så härligt att lilla P fått testa skidorna. Här har vi ungefär lika mycket snö som ni har. Ishala vägar och gårdar. Våra barn 2 och 4 år har mest fått åka spark och snöskutta. Hälsningar från Österbotten!

    Gilla

    1. Tack så mycket för lyckoönskningen! Jag känner mig näsan lite mer nervös den här gången än första. Just att det är vanligt att förloppet kan gå fortare än första gången…men samtidigt vet man ju vad man känner så det borde nog ska gå bra! Spännande är det i alla fall! Jo det är dålig snövinter i år om man har barn men vem vet, det kanske hinner komma! Roligt med några ord från Österbotten, tack!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.