Inifrån och ut.

IMG_6370

Såhär började Lillasyster dagen, med ett härligt bad.

Pappan var ute och gjorde lagårn här hemma. Sen fick vi besök på förmiddagen.

Lilla P åt lunch och sov sedan ute i vagnen. Världens storm ute idag! Jag och den där lilla grodan passade på och gjorde ett ”träningspass”. Det är viktigt att börja stärka kroppen inifrån och ut efter en graviditet. Och att inte gå ut för hårt! Knipövningar och magstärkare kan man börja med typ direkt, när det känns bra. Så det görs dagligen just nu. Det behöver inte bli något märkvärdigt med träningskläder och massor av tid, detta kan man ju göra när som helst under dagen. Knipa och så hitta de inre magmusklerna. För att lättare hitta de rätta musklerna kan man lägga sig på rygg, trycka ner ländryggen mot golvet och spänna som att man får ett slag i magen, eller hosta till, då aktiveras rätt muskler. Att göra detta samtidigt som man kniper och spänner bäckenbottenmuskelaturen är en bra början och en viktig start på återuppbyggnaden efter en förlossning. Sedan är det bara att trappa upp eftersom man blir starkare.

Det känns bra i kroppen nu men det gäller som sagt att ta det lugnt så man inte går ut för hårt. Inte bli för ivrig och hela tiden lyssna på kroppen. Och hela tiden tänka- inifrån och ut.

IMG_6381

På eftermiddagen skjutsade jag C till mjölkningen och sedan åkte jag och kidsen och hälsade på Anna och hennes pojkar. Pojkarna lekte för fullt och mammorna drack kaffe och surrade.

En sväng upp till gammelmormor och gammelmorfar gjorde vi också innan vi hämtade pappa C igen.

Nu är det dags för sängen så godnatt säger jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.