Födelsedag för mamman i huset!

Hipp hipp hurra för Stora P idag!

Ja det är födelsedag här idag, mamman i huset fyller hela 26 år.

V är pigga igen efter magsjukestuga. Det var en dag vi låg som sillar alla tre men igår var det bättre och idag mår vi fint. Skönt! Att det var så pass kortvarigt ändå. Men vi kurerar oss och bjuder inte hit några firande familj och vänner för att vara på den säkra sidan.

Igår var vi ut en sväng i den härliga solen som visat sin goda sida till!

Pappan körde balar till korna och de ville såklart Lilla P hänga med på!

16593642_10212283537871527_60896088_o 16650851_10212283537791525_1169461412_o

En storstädning fick vi till också jag och den Lilla igår, dammsugning och golvtorkning av hela nedervåningen.

Idag har vi haft bakdag. En deg till matbröd sattes på förmiddagen och när Lilla P sov ute i vagnen åkte mamman på affärn för lite ingredienser. Lilla P vaknade och baket fortsatte. Semmelbullar.

En som tycker det är helkul att vara med mitt i baket men det är också rätt så tålamodskrävande att baka med en tvååring! Speciellt för en höggravid mamma! Det har innehållit mjölexplosion (på nyskurat golv..), översvämning och tillplattade färdigjästa semmelbullar. Men det är bara att bita ihop. Det går att plocka fram dammsugaren, torka upp vatten och jäsa om bullarna. Såklart man vill att han ska få vara med, det hör ju till det här, livet med en tvååring.

Och så är det ju faktiskt världens sötaste lilla hjälpreda också.

IMG_5500 IMG_5501 IMG_5504 IMG_5506 IMG_5508 IMG_5511 IMG_5514 IMG_5518

Planen var att sno ihop en cheesecake också men det var bara utifall orken fanns kvar. Det säger liksom pang nu, pigg och fräsch och ivrig att göra saker men så slår tröttheten till med en smäll utan förvarning och vila behövs.

Och det har hänt nu. Men jag är nöjd ändå. Nybakat bröd finns och ett gäng semmelbullar att göra semlor av framöver. Det är bortdiskat och middagskyckling står i ugnen.

Pappan ringde precis och var påväg hem från mjölkning också. Så, så har vi det här idag. En lite annorlunda födelsedag utan så mycket firande, men vi tar det en dag då vi vet att alla äckliga basilisker har gått och försvunnit helt.

Men en liten semla ska vi nog fira med ikväll i alla fall!

 

2 reaktioner till “Födelsedag för mamman i huset!

  1. Vad roligt att vi har födelsedag samma datum. Jag tycker det är kul att följa dig på blogen särskilt eftersom vi har träffats på mejeristämman.

    Gilla

    1. Nämen där ser man! Grattis till dig med då, såhär lite i efterskott. Roligt att du följer bloggen fortfarande! Ha det gott.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.