Officiellt igång och något historiskt!

Efter frukost imorse åkte C till en bondekollega. Jag kom på att det ju var ett ypperligt tillfälle att gå och möta han med vagnen! Allt för att slippa det där med att gå fram och tillbaka. Men eftersom att vi har en bäbis som åker babyskydd så stod ju den i hallen. Den behövs ju liksom om vi skulle åka bil hem…

Så det var bara att slänga på den på vagnen helt enkelt!

DSC_0991

Och som dag och natt var vädret en aning annorlunda idag. Typ 5 grader och duggregn mot t-shirt väder igår. Prommisen började som en joggingtur då jag blev lite stressad av att vilja hinna en bit innan C skulle komma. Sen kändes det rätt skönt att springa så jag fortsatte med det. Och jag sprang och sprang och det slutade med att jag sprang mycket längre än tänkt och det gick så himla bra! Helt galet slut men så jäkla nöjd! Fantastiska, underbara känsla alltså!

Det blev så precist i tid när vi skulle mötas att vi möttes hos mina morföräldrar. Där fick jag låna en tröja då jag var blöt av svett och så fick lite fika.

Och så blev det något historiskt också. Lilla P fick livets första glass! I knät på gammelmorfar mmm-andes det många gånger kan jag säga! 

_20170506_152809

När vi kom hem sedan la sig båda kidsen för sovning i vagnen. Pappan kopplade på gödningsspridaren och började köra ut. Officiellt igång med vårbruket!

Jag tog Brum-Brum och skopa och lastade träd och ris som efter C gått lös med motorsågen på gården.

DSC_1001

Lilla P vaknade och fick hänga hjälpa till att lasta den sista skopan och åka och tippa. Han hoppade sedan in i traktorn med pappan. Jag hade en liten stund med lillasyster för mig själv och började med middagsfix, där jag fick hjälp av den där lille pojken. Och efter mat gick vi alla ut igen. Skottade och sopade foderbord, plockade ägg och så åkte lilla P med på ett lass till med pappan. Jag fortsatte städandet bak på plan och den minsta sov i vagnen.

Nu. Har vi kommit in, fikat banan, läst bok och ungen sover. Bara en halvtimmes nattning ikväll, woho! Pappan ska köra klart gödningen ikväll men jag ska sätta mig i soffan, vispa grädde och snusa bäbis, trevlig lördagkväll!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.