Fruset vatten och åtgärdad bil, förhoppningsvis!

Pappan kom hem till oss i morse när vi tre satt och åt morgongröten. Sådär nästan två dygn sedan han åkte. Vilket jobb de gör de som plogar vägarna dessa dygn alltså! Eloge.
Han gick raka spåret till sängen och vi andra startade dagen.
Allt har liksom med snö att göra här nu. Jag satt och log sådär lite chockat i traktorn när jag försökte skotta mig ut från gården, sådär; ”Är det här verkligen på riktigt!?

När C vaknat åkte vi och hämtade bilen, äntligen klar! Så vi håller alla tummar vi har att de åtgärdat felet, de som felsökt i en vecka men inte hittat orsaken. Men med ett tändningslåsbyte så hoppas vi nu att den startar, jämt…

Hem och middagslagning. Läggning av barn och så en tur ut till lagårn för mamman. Med flera vändor in för att fylla på vattenflaskor – fruset vatten. Det här vi skulle undvika genom att investera i värmeslingor när vi byggde om! Men nu har en slutat fungera, en bit, som de tydligen kan göra. Efter typ två säsonger. Så hälla varmvatten på de frusna slangarna men som hinner frysa igen innan jag hunnit hälla där det behövdes. Det är rätt kallt ute -12 och en tunna plastslang fryser på ett kick. Men till slut så! Kossa Mu blev glad och jag lättad. Skottade foder och bar in pellets genom snödrivor.

C hade somnat på soffan när jag kom in. Fullt förståeligt. Han har ju lite sömn att ta igen.

Så en liten stund i soffan nu, med mitt fredagsgotta. Cantaloupemelon med grädde och smält, mörk choklad. Magiskt gott alltså! Men nu ska jag också gå och lägga mig.

Godnatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.