Nationaldag med utflykt, lera och blomster.

Vi åkte på öppet hus på Nordvik idag på förmiddagen. Det är ett naturbruksgymnasium här i grannbygden. Detta öppet hus är väldigt poppis då det är mycket aktiviteter, utställare och så såklart den stora trädgården.

Mamma/mormor och pappa/morfar kom och plockade upp oss. Eller ja två bilar blev det med barnstolar och vagnar och så hänkade ju farfarn med också! Pappa C har ju varit på bortajobb hela dagen med bilen men det löste sig ändå.

Otroligt mycket folk, så roligt ju! Och då området är så stort så gjorde det liksom inte så mycket, det kändes inte trångt. Härligt väder hade vi också så vi hade himla mysigt när vi strosade omkring bland djur, blommor och fina stånd.

IMG_8526 IMG_8532 IMG_8533IMG_8541

Mormorn försöker få Lilla P intresserad av en annat fyrbent djur än kor…IMG_8540  IMG_8542

En god hamburgare blev det sittande i gräset till lunch.IMG_8546 IMG_8547 IMG_8549

Morfar och Hedvig tog det lugnt då mamman och mormorn kikade på blomster. Lilla P och farfar springer på annat håll. IMG_8553

Lite blomster kom med hem. Men det jag faktiskt skulle ha, frön att så i mina pallkragar glömdes bort…Så mycket annat att gå och titta på att det helt åkte ur huvudet. Aja, det får bli en till tur helt enkelt.

När vi kom hem så bjöds det på kaffe här och sedan blev jag och kidsen ensam allena. Farfarn åkte till båten. Vi tog oss ut till djuren. Skottade för foder, släppte ut hönsen som varit inne hela förmiddagen och så.

Den obligatoriska gå-igen-vattenpölen- vägen har nu blivit mycket roligare efter regnet!

IMG_8555

Hönsipöns hittade en guldgruva av sölat korn!IMG_8558 IMG_8560 IMG_8568

Och det gjorde Lilla P med…IMG_8575 IMG_8577 IMG_8582 IMG_8586 IMG_8596 IMG_8599

Satte också dit de färdigmålade pallkragarna som de ska vara, så nu ska det bara fyllas på jord och så ner med frön! Börjar bli en aning stressad att få ner de där himla fröna om man ska hinna få nån skörd i år…Men det har ju varit så himla kallt också så kanske inte nån katastrof, än så länge. IMG_8602

Lilla P hittade lite för djupt vatten för stövlarna och då bestämde vi oss för att gå in för kvällen.

IMG_8603 IMG_8604

Även några små fötter tittade upp också i samma veva så då var det dags att göra kväll.IMG_8608

En Lillsnoffsa i finklänning dagen till ära får avsluta detta inlägg. IMG_8621 IMG_8629 IMG_8636

Nu säger vi tack och godnatt för denna fina Nationaldag!

 

 

2 reaktioner till “Nationaldag med utflykt, lera och blomster.

 1. Vilken härlig dag ni verkar ha haft!
  Du skrev ett inlägg för några dagar sen om träning och att du ev. Skulle skriva fler om intresse fanns. Jag glömde kommentera då men jag hade tyckt det var väldigt kul med sådana inlägg! Har själv en son på ett år och skulle behöva tips på träning som man kan göra hemma (gärna utan direkt utrustning som man inte kan ersätta med vardagliga ting som man har i hemmet) 🙂
  Tack för en mysig blogg! Kram från Småland

  Gilla

  1. En riktigt fin dag! Men så roligt att du tycker det och inte gör det något att du säger till lite senare, då vet jag ju att intresset finns i alla fall! 🙂 Det kommer nog något inlägg nu framöver så håll utkik! 🙂 Kram till dig!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.