Mysig dygn och arbetsdag.

Så fint dygn vi haft alltså.

Vi började ju gårdagen med hela-familjen-jobb. Ja förutom att den lilla minsta snusade gott i vagnen men ändå med på ett hörn liksom.

Hjälpredan med högaffeln.

När det var fint och fluffigt hos djuren så kom Moster Fanny och vi åkte till Gammelmormor. Lite hjälp med skottning och så gott att fika såklart.

Väl hemma igen tog mamman en snabbis i traktorn och drog av lite på gården och uppe i byn, JA det har snöat igen…

Världsmysig eftermiddag och kväll sedan. Pappan C var borta på kvälls- och morgonmjölkning så han sov borta. Så vi fick en kväll bara vi systrar. Att äta gott, skratta tills det krampar i magen och ha ett sånt där mys man bara kan ha med sin syster.

En kort-kort vistelse för Fanny för hon har redan satt sig på tåget igen. Men så efterlängtat och mysig att henne här.

Och idag, barnen har åkt till mormor och morfar. Pappan har precis kommit hem och vi ska ha en produktiv arbetsdag idag. Djur ska sorteras nere i lagårn för imorgon kommer slaktbilen. C ska bort på morgonmjölkning så vi ska göra det så smidigt som möjligt att lasta då jag blir ensam att fixa det.

Och det mest fantastiska är att det andas MARS ute! Solen skiner, fåglarna kvittrar och det droppar från taket! Ännu ett ägg har kommit i ljust mint och är mycket mindre än de andra, ett första ägg utav våra blandisgrönvärpare (tror även att de andra är från unghönsen trots att de är något större, känner inte igen färgen från de äldre hönorna)!

Så lördag here we come!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.