Aprilskämt och pelargonvänner.

Alltså, världens sämsta aprilskämt eller?? Det toksnöade hela dagen igår. Visst, aprilväder men hallå! Det har varit vinter i ett halvår nu så dessa centimetrar var väl väldans onödiga?

Efter inskolning, utfodring av kor ute i piskande snövind.

Pappan på vift och vi andra spenderade resterande dag inomhus och tittade ut på buset. Hela spel- och pussellådan gicks igenom och så äntligen fick pellisarna lite omsorg.

Det har sett ut såhär ett tag på köksbänken. De övervintrade pellargonerna togs fram från sin vrå men sen då? I år är faktiskt första året någonsin som jag faktiskt övervintrade pellisar på riktigt sätt, ställde undan lite mörkare och typ inget vatten och så. Annars har de bara fått stå bakom en gardin och typ alltid varit grön och fin. I fjol tog jag några skott som blev jättefina men klippte aldrig ner de stora. Det tog emot så! Då jag typ jämt dödat mina blommor under hela min uppväxt typ så är det först på senare år de lever i fönstrena och ett helt annat intresse dykt upp.

Så med lite tips från Gammelmormor så har det nu klippts massor!

Kala små stubbar bara, usch så hemskt! Men intalar mig att det kommer ju att göra susen och bli fint gröna och frodiga igen.

Hade inte hjärta att klippa precis alla. Denna skönhet fick vara orörd.

Och ett gäng skott har fått hoppa ner i fotbad. Men hur länge då? I fjol planterade jag dirket i jord men nu provar jag detta. Ni pelargonvänner, hur gör ni? Jag provar mig fram helt enkelt men tar gärna emot lite tips för framtiden!

De hade till och med blivit knoppar på två av de övervintrade växterna så det knipsades av och fick hoppa upp på hyllan i köket och bara vara fina.

Nu ska vi göra oss i ordning för ”Nya Järnsta” som Lilla P säger, ha en fin dag!

2 reaktioner till “Aprilskämt och pelargonvänner.

  1. De där kommer bli jättefina!
    Jag sätter nästan alltid pelargonsticklingar direkt i jord. Men ibland blir det ju någon gren som går av som man tänker kan bli en stickling. Den sätter jag i vatten och planterar när jag får tid. Efter en, tio, trettio dagar… Det är inte så noga. 😊 Lycka till!

    Gilla

    1. Tack snälla! Jo jag satte i jord i fjol men hade ingen jord nu så jag provar i vatten! Skönt att det inte är så noga, kanske därför man får de att överleva 😉💕

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.