Förhoppningsvis satt liv till världen!

Samarbete med Omlet.se

Jaa det är igång! Det där lilla ärendet jag hade i helgen, det var för att hämta ägg!

Ägg av rasen Welsumer och Isbar. Det finns så otroligt mycket raser bland höns, ja ni har ju förstått vi det här laget att detta blivit ett stort intresse!

Och i samarbete med Omlet.se så har jag fått hem en alldeles egen kläckmaskin! Som jag självklart fick hjälp med att fylla.

Denna modell är för 14 ägg och helautomatisk. Vilket betyder att den ska hålla temperatur, luftfuktighet och vända äggen flera gången om dagen, helt själv.

Just denna modell hittar ni HÄR

 

Har ni sett så fina Welsumeräggen är! Ganska mörkt bruna och de flesta med prickar. Och så de där gröna såklart, en favorit jag vill ha fler av.

Så nu är det tre veckor av otålig väntan. Jag hoppas såå att det kommer att kläckas några kycklingar av dessa! Detta är en väldigt känslig process faktiskt. Äggen ska vara befruktade, i bra skick och temperatur och luftfuktighet ska vara rätt. Så det är minst sagt en spännande väntan! Så förhoppningsvis har vi nu satt liv till världen!

I det här fina samarbetet har jag fått en kod också där ni får 10% på hela sortimentet på hemsidan om ni använder BONDE10 i kassan. Så är det inte just en äggkläckare som intresserar så kanske ni hittar något annat. Som den där äggsnurran som jag visar i DET HÄR inlägget till exempel. In och kika på hemsidan Omlet.se

Nu ska här snart läggas barn. Trevlig kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.