Förlåten av en tjur och Fråga om ni undrar!

Jag hade en ledig dag igår.

Lilla P åkte med pappan och balade och vi tjejer drog en snabb tur till stan!

På vägen hem hade vi vägarna förbi där pojkarna höll till så vi träffades och åt tillsammans innan jag tog barnen och åkte till farmor och farfars segelbåt.

Och det var ju en hit såklart. En liten tur ut på ett vågigt hav, med kaffe och mellis. Det gäller Att ta till vara på en ledig dag när man har en! Eller ja nästan ledig. Raka spåret från båten till mormor och morfar för kvällsstund då mamman blev inkallad på att göra lagårn på Borta-gården.

På vägen hem så rings det samtal om att några kossor är på vägen! Möter dom och tar in, enketl med en kraftfoderhink. Väldigt förskonade med rymlingar i år. Och ännu bättre, att de faktiskt väljer en kväll då barnen har passning när jag är ensam hemma. Ibland har man lite tur i oturen!

Hämtade sedan en sovande och en nästan sovande som hade hunnit med både poolkul och fiske!

Och idag skjutsades barnen på förskolan igen. Pappan var på hemmaplan så vi passade på att flytta tjuren från ett damgäng till ett annat.

Och det gick som hejsan. Lugnt och sansat upp på vagnen efter kraftfoder. Han som rev hela grindsystemt tidigare i sommar då han skulle få en penicillinspruta. Spruträdd kan även djur vara! Men han verkar ha förlåtit oss.

Och sedan en fredageftermiddag på Borta-gården. Kommer hem till lagad mat, lax från Näske. M-m-m! Lägger barn och dricker ett glas vin.

Fint så fint.

Jag får lite frågor då och då om gården, verksamheten och begräpp vad som menas med vissa saker i bondeyrket. Jag tänkte att kan vi inte köra en sån lite frågeomgång? Fråga det vill veta, om gården och djuren! Eller andra saker som jag skriver av bara farten, som är självklar för mig men kanske inte för någon som inte är insatt. Ett ord eller syssla. Nu är inga frågor dumma och fråga om ni undrar!

Önskar er en fin helg!

 

3 reaktioner till “Förlåten av en tjur och Fråga om ni undrar!

 1. Superkul om du svarar på lite frågor om gården/djuren. För man undrar en hel del när man själv inte är så insatt. Det jag skulle vilja veta lite om är: Du nämner vintertid ofta skrapa,halma och ströa? Vad gör ni då? Har förstått att du även jobbar på en annan gård (borta-gård) vad gör du då? Kan du inte berätta hur en vanlig dag ser ut där?

  Gilla

 2. Hej igen! Jag vill veta mer om åkermarken. Vad ni sår, vad skillnaden är på hö, halm, ensilage etc. Hur ofta ni plöjer en åker etc. Vad är det för moment som ingår i odlingsåret. Jag är också intresserad av att veta mer om hönsen. Hur många har ni? Har ni en tupp? Vilken skötsel krävs? har ni utsatts för löss på hönsen eller rovdjur i hönsgården? Ungefär hur mycket kostar dem för er i månaden?
  Skulle också vara kul om du gjorde en liten presentation av era traktorer och andra livsnödvändiga maskiner som ni kämpar på med dagligen. Tack för att du tar dig tid.

  Gilla

 3. Hej!
  Jag undrar hur mycket jobbade du de första månaderna när lilla P och H var nyfödda? Hade du med dig dem ut då i sele/vagn? Jag har själv en bebis och mjölkkor.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.