Installning, nästan.

Jobb på Borta-gården varje dag nu när gårdsfolket är på semester. Än så långe går det fint. Och idag lördag så har jag varit hemma över dagen mellan lagårdstiderna.

Och här hemma har vi fått mycket gjort också! Med hela familjen involverade så har nu alla djur fått komma hem från sina sommarbeten.

Då hösten varit så fin har det känts dumt att ta hem dom. Balar har körts ut såklart då det inte finns mycket som mättar magarna ute nu.

Småtjurarna var först ut. De gick efter kraftfoderhinken in i vindskyddshuset på baksidan och på framsidan stod vagnen öppen framför dörren så det var hur smidigt som helst att lasta!

Sen kvigornas tur på stora, fina betet. Där hade vi så smart en fodethäck med låsgrindar (man kan spärra så när de sticker in huvudet för att äta så fastnar de och kan inte gå därifrån). Så lite godis i häcken så satt de flesta fast och med lite grindar så backade vi mot vagnen, släppte lös ett gäng från grindarna och så upp direkt på vagnen.

Det gick bra även det!

Lite mindre bra gick det för Lilla P då han stöp och ramlade på det härligaste stället där bredvid foderhäcken innan vi skulle åka hemåt… De där ytterkläderna fick åka tom kraftfoderhink tillbaka i traktorn kan jag säga!

Så skönt att ha alla djur hemma nu, de är inte helt ”installade” än. De har lagårn att gå in och ut ur men de har fortfarande tillgång till ute så mycket det vill.

Som man brukar säga; Det är lika skönt att släppa ut djuren på våren som det är att ta hem dom på hösten.

En stek sattes in i ugnen innan jag åkte och gjorde eftermiddagslagårn så jag kommer hem till väldoftande kök och C hade gjort klart maten. Mm!

Nu en stunds soffmys innan sängen kallar, trevlig kväll!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.