Eurotier – världens störta lantbruksmässa.

Som en del av C’s 30-årspresent så förutom resan till Belgien så fick han ju även då de här dagarna på Eurotier. Världens största lantbruksmässa i Hannover, Tyskland. Något han velat åka på i många, många år.

Frun följde såklart med men kidsen lämnade vi i Belgien hos farmor och farfar. Det kändes lite konstigt att åka ifrån – i två(!) nätter! Men med en bilresa på fyra timmar, gå på mässa i nästan tre dagar så kände vi att de hade nog det bättre hos farmor och farfar.

Vi anlände dag 1 och vi båda var som barn på julafton, nästan trängde oss in genom dörren till mässan där man skymtade kossor på andra sidan!

Mycket fina och RENA kossor. Dessa är så tvättade, rakade och fina. De blir servade som drottningar där de ligger i sina fina sängar, får god mat och det som kommer ut där bak är det någon som fångar upp innan det ens hinner falla i det rena spånet.

Men lite besviken är jag ändå på just den här delen av mässan. Jag trodde att det skulle vara mera kor och utställningar. Olika klasser och priser och grejer men det vara bara uppvisning av olika döttrar efter supertjurar och sen inget mer med det, plus att de hela tiden pratade på tyska….

Men visst satt vi där och njöt flera gånger ändå när det var djur uppe på scenen. Och så kom ju ett gäng bjässar upp också! Tjurar av olika raser som var groteskt stora!

Sen har vi gått genom enorma hallar. Tittat på så himla mycket och drömmarna flyger iväg till mjölkkolandet igen. Tänk om man hade de där mjölkkorna igen….

Ja det fanns liksom ALLT. Allt man kan tänka sig från mjölkanläggning till liggbås till foderblandare, kalvhinkar och avel.

Vi snurrade på i tre-fyra av typ 23 hallar! Bara det säger ju lite hur stort det är, hur stora hallarna är!

Nu var de ju faktiskt ganska intresseindelade också . De där gröna hallarna ja där var ju kossor och mjölk liksom! Så att gå i en enorm hall med biogas till exempel var inget just vi kände att vi ville lägga så mycket fokus på.

Vi bodde på ett hotell 45 min bort då allt var fullbokat och svindyrt närmare mässan. Vi råkade hamna i nått lite suspekt område i ett mer eller mindre källarrum men det gick bra det med! Vi sov, massor de där två nätterna. Fyllde på sömnkontot som inte stördes av varken väckarklocka eller barn.

Så roliga dagar vi hade och det känns häftigt att ha varit där. Kanske kommer vi igen ett annat år!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.