Jobbhelg men fyllt av mycket mer.

Det var min jobbhelg på Borta-gården.

Men efter morgonpasset i lördags så hade vi en hemmadag tillsammans med pappan.

Denna vecka har vi haft borta-jobb precis varje dag så en sån här dag hemmavid behövdes. Att i dagsljus greja på är ju rätt skönt.

Men sån där perfekt dag att släppa ut hönsen på. De som fått vara inne i flera veckor. Men idag, solen sken och vi var hemma så fick de njuta uteliv en stund.

Vi skrapade gångar i lagårn och halmade bäddarna .

Och på eftermiddagen bytte mamman om och gjorde kvällspass på Borta-gården.

Lördagsmyset i soffan slutade med att jag somnade där strax efter åtta…

…och söndagen började med en liten försovning från min sida! Vet inte om vi inte hörde väckaren eller om den inte ens gått igång, aja iväg det bar!

Där vi även upptäckte något så förskräckligt att jag inte vill gå in på det men en massaker hade gått fram i hönshuset under natten. Luckan stängdes inte på kvällen…. Så ont det gör. Av välviljan att de skulle få en fin dag ute och så händer det ofattbara, på EN natt!! De stryker alltså räv här varenda natt och kikar om det går att få tag på nått…

Med hjärtevärk så fortsatte söndagen. Och under dagen hjälpte vi att flytta. C’s syster med familj har köpt hus så vi bar och körde grejer hela dagen.

Väl hemma iväg för mamman att göra lagårn igen. Och när jag kom hem hade C lagt den Lilla och så byttes vi av. Jag la den större och C gick ut till lagårn och körde mat och ströade igen.

Samma visa igårkväll, somnade på soffan! Det brukar vara C’s grej, alltid han som somnar först och så får kag se till att han kommer upp till sängen men nu var det tvärtom.

Men idag är det måndag och som min söndag – en  ledig dag. Pappan har åkt på jobb men jag och barn har en hemmadag för oss själva. Kanske vi kan få in en skogstur, bakning och lite städning under denna dag. Eller så blir det nått helt annat, vi får se helt enkelt!

Ha det fint!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.