Den icke bullmamman har bakat bullar!

Vi bakade ju saffransbullar igår. Jag gillar inte alls att baka just bullar egentligen. Det ska jäsas, bakas ut, jäsa och gräddtid att hålla stenkoll på. Det känns som att man använt alla redskap i hela köket, allt är fullt med kladdig deg och hela dagen har gått.

Ja typ så känns det i alla fall, för mig! Men, nån gång per år kan man ju stöka ner både sig själv och hela köket för att faktiskt få de där himmelskt goda bullarna man gärna vill ha i frysen.

Sen att jag bakar saffransbullar NU är ju en chock i sig. Men jag känner mig själv och jag fick feeling nu helt enkelt. Såg en dam i kassan köpa saffran och tänkte att det är lika bra att jag köper nu när man kommer ihåg! Annars är det väl typiskt att man handlar allt på listan till det stora baket men glömmer att man ska ha den där sista, viktiga lilla ingridiensen där i kassan och kommer hem utan, just den där lediga dagen man hade tänkt att dra igång det där baket…

Och just den här dagen gick det som på räls. Trots två små som ska vara med på varje moment så var det inte ens lite smådrygt som det annars kan kännas där mitt i hela alltet bland kladdig deg och mjöliga barn.

Sen har vi alla olika sätt att städa på. En hjullastare kan till exempel skopa mjöl från golvet.

Och alltså…

..så goda som dessa blev! Receptet till dessa saffransbullar med den godaste av fyllning med både mandelmassa-smet och vit choklad är från Lillafrunsdagbok. Och här http://lillafrunsdagbok.se/2017/11/22/himmelska-saffransbullar-med-lyxig-fyllning/ kommer ni direkt till detta smarriga recept! (ja det krånglar med länkningen från telefonen så det är en hel länktext…)

Nackdelen med att baka så långt före jul är ju att det ska ju räcka dit också… Så efter varsin nygräddad bulle till kvällsfika så har de nu åkt ner i frysen och får bara komma fram vid speciella tillfällen!

Så ett juligt tips är att baka dessa smarriga bullar!

Trevlig kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.