Enligt plan och en bonustur.

Den lediga fredagen.

Den blev ganska precis som det var tänkt, faktiskt! Jag börjar lära mig att inte tro att jag ska hinna med för mycket utan välja ut några saker som jag vet jag hinner och så får allt annat bli bonus om det finns tid över.

Så förmiddagen med återvinning och lunchdate med kusin Nathalie och så utfodring av tjurarna och skotta in foder när vi kom hem.

Och här har vi en liten krabat som det går bättre och bättre för. Lite hjälp kan hon behöva att få tag på spenen (kossan har rekordstora spenar!) men väl där så slurpar hon för glatta livet.

Mamma-Ko kallar vi för ”Älgen”. Just för att hon ju har älgfärg! Bara hon som ser ut såhär så det är väl någon korsning av nått slag. Kalven är vit då pappan är renrasig Charolais.

Vi har ett litet träd runt gården med videkissar. Det står nedanför branta slänten bakom ladugården. Jag och Lilla P klättrade/åkte kana ner och knippsade några kvistar att ta med in.

Vi slog två flugor i en smäll och fyllde en hink korn att ta med upp till hönsen som viden fick stå i. Nästan lite fint ju! Kanske man skulle satsa på detta som dekoration?

Som bonus denna dag kom pappan hem före middagen (!) och jag kunde ta med mig Kajsa på en springtur. I blåst och små, små snöflingor som stack lite i ansiktet. Det var just ingenting som var skönt med den turen faktiskt. Tunga ben och tungt flås. Träningsvärk sedan dagen innan och kvällsstyrketräningen så nä, ingen kanontur direkt.

Men det är ju alltid skönt efteråt! När det är gjort!

Fredagsmys med hela familjen var ett fint avslut på dagen.

Och idag har vi varit på utflykt med det tar vi mer om vid ett annat tillfälle.

Nu är vi hemma och laddar om för nästa aktivet, men det tar vi också mer om senare!

Hoppas ni har en bra helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.