Ensilageodling.

Här tog jag en bild tidigare i vår på denna grop/krater/ogräshål som en gång varit en damm men som vi grävde igen från livsfarligt vatten för några år sedan. Den var ändå helt igenväxt och inget mer än ett orosmoment med småbarn.

Jag har haft en plan sedan dess, att göra en odlingsyta av det hela. Men åren har gått och den där tiden på våren har ju inte riktigt varit då man haft mest tid till såna projekt…

Men! Idag!

Sommardagen då shortsen invigdes ställde vi fram en bal. Och så grävdes en kant mot gräsmattan. För att få en tydlig gräns.

Vi avbröt för lunch och vila och allt sånt innan den där balen skottades ut på hela området.

En äldre bal tog jag och högaffel gick varm.

Jag hade Lilla P som medhjälpare som gick och blötte/lekte med vattenslangen över bädden, win-win för rolig leka-med-vatten-stund samtidigt som det sparade mig tid från att slippa göra det sedan.

Klart!

Hönsen var snabba att inviga det fina nya. Det kan dom absolut få göra, nu. Men sedan blir det hönsförbud om jag ska ha kvar några grönsaker!

Nu kommer vi den lite trixiga delen, det här med hur man ska så i detta och vad som ska få bo här och vad som ska i pallkragar. Men det löser sig nog!

Så en trädgårdsdag har vi haft idag. Ute i den härliga värmen, äntligen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.