Strömaskinen vi använder-kampanj!

I samarbete med Boströms Traktor och Maskin AB och Närlant.

Förra året investerade vi i en ny strömaskin. Tidigare hade vi en trumma som satt bak på trepunkten. Det krävdes då en traktor till för att lasta i en halmbal. Vårt mål var att bara behöva starta och använda en enda traktor för att göra lagårn, skrapa, utfodra och ströa.

Det blev en Altec DR170PA strö- och upprullare som kopplas på lastaren! Balar läggs fram i förväg med klämman men sedan är den självlastande. Den styrs hydrauliskt och med hjälp av en eldosa skiftarman mellan alla funktioner. Antingen kör vi in på skrapgången eller vrider in rivaren över bädden.

Vi har avsevärt mindre spill nu mot innan då utblåset satt lågt och vi var tvyngna att pricka mellan grindhålen. Det var även superkul för korna att stå mitt i vinddraget så det mesta av höet hamnade i en hög framför en ko.

Det allra smidigste och det vi gör mest på stora avdelningen är att vi öppnar upp och kör direkt in på bädden. Det är superlätt att då få ett jämt lager och komma åt precis överallt.

Det är fingerspridning med pinnar som drivs samtidigt som bottenmattan och den kastar 5-7m. Denna anordning kan vikas bort och det blir då en enkel balupprullare till foderbordet tex.

Vi är så nöjda med denna maskin! Det absolut bästa är just att vi bara behöver ha en traktor som spara både tid och pengar. Den känns flexibel, smidig och enkel!

Vill ni ha lite mer information om maskinen kan ni kika in på HÄR på Närlant.se

Passa på att kontakta Boströms nu då denna är på kampanj!

HÄR kommer ni till deras Facebooksida.

Annars har ni några nummer här:

Örnsköldsvik: 0660-70540

Umeå: 090-137040

Skellefteå: 0910-221700

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.