Prio på levande ting.

Och så var det sista veckan i juni. Vilken fart tiden fick!

C bor i princip i balmaskinsekipaget just nu. Det skördas till höger och vänster och så gräset står ut genom öronen på de allra flesta. Vilken tur, tänker jag gång på gång, att det blev ett sådan pang-år efter fjolårets mer eller mindre katastrof.

Lilla P har i dagarna kört kvällspass med pappan i traktorn då han varit i krokarna. Jag lämnar han efter föris och hämtar han sedan till läggdags. Detta är hans liv just nu, att få vara med och jobba. Älskade lilla fyraåring, med intresset glödande för detta yrke.

Här hemma känns det lite som att mer och mer hamnar efter. Borta-jobb på dagarna, hämtning av barn, matlagning, nattning och ja det dagliga med småbarn ni vet och med en C som är borta mer än han är hemma (fullt förståeligt i dessa tider!).

Gräset förväxer på gräsmattan. En timmer skulle behövas runt hela gården, tvätten halkar efter och golven är grusig.

Energinivån är låg. Och kvällarna prioriteras kvällsrundan hos fjäderfäna och vattna växthus, det som lever går först! Tvättkorgen går det ingen nöd på om den får vänta en dag eller två liksom.

Ni kan ju ana hur fint det då är att vissa dagar komma hem till renplockat kök, där diskmaskinen är körd och dammsugaren dragen över golvet. Svärfar är ju här, när han inte bor några dagar på din båt förstås.

Och idag ännu ett viktigt uppdrag, stängsling. Även detta på priolistan – levande djur måste ha mat!

Efter borta-jobb skulle stora betet fixas och barnen lämnades hos mormor och morfar under tiden.

Det ser nästan ut som en målning. Med gräset vajandes av vinden.

Lyckliga kor på ljuvligt bete. Byns vackraste!

Nu sen kväll. En pojke som ligger och snor sig i sängen och verkar inte riktigt kunna somna trots den sena, sena timmen.

Mamman ganska slut efter dagen men nöjd över att korna nu har ny fålla att beta sig mätta på.

OCH tanken på att imorgon jobbar jag sista dagen för sedan går jag på semester!? Hör ni ordet, semester, hur häftigt! En veckas ledigt från borta-jobbet. Det ska bli så skönt känns det som just nu. Som att det kommer väldigt lägligt.

Trevlig kväll!

2 reaktioner till “Prio på levande ting.

 1. Ha en riktigt skön semester
  det är du verkligen värd.
  Jag o min familj kommer otroligt nog iväg på några dagars semester denna sommar, inte så lätt när man har gård med djur o Gårdsbutik.Vi har hyrt en husbil och ska till Höga Kusten ( inte alls inspirerad av dig 😂)
  Har du några tips på vad man borde se/göra där?
  Ha det gott / Anna T

  Gilla

  1. Så underbart att ni kommer hit! Så härligt att man lyckas inspirera 🥰 Och så härligt för er att få några dagar tillsammans hela familjen, det är ju ett pyssel innan man kommit iväg för att lösa allt på hemmaplan 😅
   Mitt stora tips är Rotsidan, dit bara måste ni! Sen beror det lite på vad ni vill göra, många härliga utsiktsberg finns ju, gårdsbutik (om ni inte är less på den typen av besök 😉). Skuleberget, skuleskogen och slottdalsskrevan är en häftig utflykt (där Ronja och Birk hoppade över helvetesgapet). Mysiga hamnen Bönhamn med mysigt fik, annan hamn Norrfällsviken med god restaurang. Ja det finns gott om härliga platser! 😍

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.