En kortis men stort för oss!

En dag som påminde om att det faktiskt fortfarande är sommar. Varma grader och solsken. En fredag med morgonjobb på Borta-gården vilket ger en tidig dag så jag slutar vid tre.

Väl hemma tog vi tag i lite städ. Hönsen fick rent, välskrubbad vattenbehållare och likaså ”tonåringarna”.

Här en två tonåringar. En Welsumer-höna tillsammans med en Welsumer/Silveruddsblå tupp. Hade tuppen varit en höna skulle äggen bli åt det olivgröna hållet, en sån höna har jag så det ska bli spännande! Hönan här kommer att ge mörkbruna ägg. Förhoppningsvis kanske dessa hinner börja värpa innan höstmörkret faller på och ruggningsperioden drar igång.

Hönsipöns har fått nyströat.

Och Harald verkar nöjd.

Och nu är det sen fredagkväll och jag sitter här och fixar med lite administrativt. Det är mörkt ute. Djur och barn är nattade och jag väntar på att C ska rulla in på gården. Kvällsuppdrag med balpressen.

Det fina med att han kommer hem nu är att då kommer vi ha han hela helgen.

Vi ska ha semester! Eller ja, helg. Två dagar blev det i sommar. Ni vet den här tiden, då det är mest jobb är inte den optimala tidpunkten för långa semestrar direkt som egen företagare som kör på entreprenad och har gård hemma.

Jag och barnen har ju haft en vecka och skrotat runt här på gården och gjort små utflykter men att åka bort och åka hela familjen, det är ju det som räknas!

Och jag är så löjligt glad över denna helg. Att vi faktiskt tog oss den! Bara vår lilla familj ska bila norrut, mot ett spännande mål, sova på hotell (!) och äta ute. Jag ser redan fram emot den där hotellfrukosten… Vi gör sedan några stopp på hemvägen innan vi kommer hem igen på söndag. Så en kortis men stort för oss!

Väskan är nästan packad så dags att gå och sova. C kommer nu också så en liten prata-ikapp-stund först såklart. God natt!

2 reaktioner till “En kortis men stort för oss!

  1. Så värda ni är denna ”lillsemester”
    Bara att få vara alla tillsammans och uppleva saker ihop det är fint det.❤️
    Det är kvaliten som räknas inte kvantiteten brukar jag säga🤪

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.