Ammemys, solstrålar och gråa hår.

Att få slå sig ner här, innan åtta, hör inte till vanligheterna just nu.

Men pappan har kommit hem efter flera dagar borta och tar nattning av de två äldre barnen. Bäbisen väntar jag på ska vakna vilken minut som helst för att vilja äta och inget är väl mysigare än att sitta och kvällsamma i lugn och ro.

Jag vill typ stanna tiden här och nu. Denna sköra lilla varelse, som fortfarande ligger som en groda, har noll koll på ben, armar, huvud eller ens ögon och Doftar så man blir hög!
Jag ÄLSKAR detta. En nyfödd bäbis.

Pontus har åkt på feber. Så vi har tagit det lite lugnt igår och idag. Med både, regn, snö, storm och lite sol igår så blev det nästan en hel innedag, förutom en snabb sväng ner till lagårn för att skotta in lite foder och kolla läget.

Med några av solens strålar genom fönstret bakade vi lite också. Ett gäng semmelbullar och hallongrottor.

Det givna kvällsfikat på kvällen? Varsin första-semla såklart!

En mycket piggare pojke idag (endagsfeber?) så vi gick ut i solen. Längsta soldagen på väldigt länge kändes det som.

Härlig utestund följt av vila. Tvätt gånger tre idag, då jag slängde in en jacka som luktade lite för mycket lagård i hopp om att det vara var ytligt, vilket det alltså inte var. Så den tvätten fick tvättas om utan jacka tillsammans med en rejäl skvätt ättika och jackan igen för sig, som ändå luktar kossa, bokstavligt talat…

Dagens gråa hår dök upp vid middagsbordet då vår viljestarka lilla fröken hade andra planer än vad vi andra har vid middagsbordet och expedition utbrott tog fart och höll i sig sådär länge att man börjar tro att det aldrig ska ta slut. Men som tur var så vände det ju till slut och då är hon snabb kan lova! Från argaste bi till ”Mamma, jag är glad nu!”. Håhå, mamman behöver liite mer än två sekunder att slå om från att ha kokat i nästan en timme till att bli trallande glad!

Så det kändes extra skönt att pappan tog läggningen just ikväll.

Och nu är det någon som knorrar där i vagnen så vi ska påbörja vårt ammemys och snunsa bäbishuvud.

Trevlig kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.