Startskottet för vårbruket!

Och där är vårbruket 2020 igång!

Vi inviger hela familjen med fastgödselkörning med inhyrd spridare och sproilans ny fin-traktor.

Tummen upp för bra traktor!

Triss i barn i den rymliga hytten men de där två stora hoppar emellan mamma och pappa som de känner för (eller vi vuxna skickar mellan den lilla surrkusen till treåring..). Jag sitter i stora hjullastaren och lastar på C som kör ut på åkern.

Det är blött i marken. Och ni som vet ni hur däcken på hjullastare klarar sånt här… Slir och slir. Men vi tar till Brum-Brum som får komma sträcka och på benen när det blir omöjligt att ta sig fram. Ni som inte vet så är det ett annat mönster på hjullastardäck (och där alla fyra hjulen är lika stora) mot en jordbrukstraktor och mönstret är mycket mindre och i lite gegga så drar de noll. Den blir som en tvål bara som slirar runt, sjukt frustrerande!

Det plöjs även i detta nu, allt eftersom det sprids klart kommer en arbetskompis till C med lejda grejer från borta-gården och plöjer upp jorden. Vi har mycket som ska plöjas i år. Något vi har snålat lite med nu på slutet med svidande ekonomi i vår omställning från mjölk till kött. Det är en stor kostnad och med våra bra marker har vi fått den kvalitén på foder som nu inte behövt vara lite bra som till mjölkkorna. Men nu är det dags att plöja upp lite mera igen och fräscha till inför kommande mjölkproduktion då markerna måste vara tipp topp för att kunna leverera ett högklassigt foder.

Vi tog såklart fika på fält för att spara tid.

Macka i ett traktordäck, mums liksom!
Och Lillan fick såklart påfyllning av hennes mat också.

Nu har jag lagt barn och C kör på lite till så att tidsplanen håller. Med hans borta-jobb så blir det ju extra tidskänsligt och man bara hoppas ju på att det får gå så bra som möjligt utan så hemskt mycket krångel. Som att planen var att plöja det mesta i höstas men med haveri på traktorn då så blev det typ två hektar som hanns med, av 23ha… Så vi håller tummarna så gott det går. Igång är vi i alla fall!

En reaktion till “Startskottet för vårbruket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.