Stängslingstress?

Vi hade en stängslingdag. På morsdag faktiskt. Hela familjen involverad såklart.

Den förstfödde tar jobbet som vanligt på allvar. Vi sätter ut stolp med jämna mellanrum. En varm dag i shorts och bar överkropp.
Och den yngsta fick mat i fält. Å du kära amning vad du har varit bra! Alltid maten med sig, tillagad och färdig att slurpas.
Mellanbruden kör vätskepaus ur favoritflaskan.
Bus med pappan i grönskan på vidderna.

Ja det börjar faktiskt att växa ordentligt nu så det börjar kännas lite brottom att få klart beten både här och där. Detta blir helt nytt bete. Men grejen är att jag beställde stängselgrejer från en ny sida som verkade himla bra! Lantkompaniet. Men det visade sig att det är grejer som kommer från Tyskland! Och i dessa tider förstår ni att det kanske inte går som ett spjut hit… PLUS också att de legat på ett lager några mil härifrån i nästan vecka också utan att komma vidare?! Så inte bara ett som gjort att det har dragit ut på tiden det som var så luungt med gräset som inte kommit igång och vi hinner nog utan problem få klart betena i tid börjar nu ändå ändå känna stressen… En lärdom, kolla upp vart man köper grejer från! Och postnord har inte fått några extra stjärnor heller.

Nej, inte bitter nu, det löser sig! Grejen är ju lite också att vi om några balar har slut på mat till djuren också så det stressar lite från det hållet också att de måste ut och börja äta gräs! Men än liite till måste det få växa på sig innan de kan gå och försörja sig på det och det regn i helgen (håller tummarna hårt!) så skjuter det nog iväg i en väldig fart!

Och idag när kidsen var på förskolan började jag lite smått att kolla stängslet här hemma. Men det är liksom svårt att göra det ordentligt när man varken har ny knopp (isolatorer som tråden går genom), stolpar att kunna byta ut eller tråd att förnya. Men en del, en väldigt liten del, är iordning i alla fall, alltid nått.

Och så hann jag med en topp-tur! Högklinten fram och tillbaka. Med en väg hela vägen upp till toppen, alltså väldigt passande när man har vagn!

Aah. Andas utsikt.

Sjukt glad att jag tog Thulevagnen trots att jag bara hade en plutt med mig. Den har både livrem och handbroms och det kändes sjukt skönt och säkert på vägen ner då det är riktigt brant vissa pariter.

Gladskit till unge hade jag med mig.

Tänk att få ha de här på hemmaplan liksom. Vilken lyx!

Och apropå lyx så ska vi iväg imorgon, hela familjen. Min syster tar Examen! Det blir ju inte alls som någon hade tänkt och trott med pompa och ståt, men vi familjen ska i alla fall åka upp över dagen och fira henne för titeln; Civilekonom!

Det blir säkert en så mysig dag!

En reaktion till “Stängslingstress?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.