”Vad har ni för maskiner på gården?”

En fråga jag fått så många gånger och lovat svara på!

Till saken hör att det inte är så mycket just nu! Vi sålde bort det mesta när mjölkproduktionen lades ner, allt för att hålla ner kostnaderna. ”Stortraktorn” John Deere 6140 hade vi väl förmodligen kvar lite för länge mot vad som egentligen var vårat behov men så blev det. Så van att använda den till allt liksom.

John Deere 6140R

Just nu då så har vi en hjullastare. Något som C alltid önskat men jag tyckt varit onödig innan. Den går ju inte att använda till nått annat! Om man vill dra hem ett ballass eller koppla på en harv eller så mellan gårdsuppdragen, men nu när vi inte har några redskap och det mesta är just ladugårstjänst så är den ju otroligt smidigt!

Komatsu WA 85.

Tanken var ju också i samma veva att investera i en ny strömaskin, som ni kunnat se mycket på instagram, för att kunna använda just bara EN traktor i de dagliga sysslorna alltså en självlastande.

Altec DR170PA.

Detta betyder att vår Brum-Brum som han kallas ligger lite i ide just nu som ni ser…

Där under ett snötäcke står vår John Deere 3650.

John Deere 3650. En äldre modell men som ska få agera utfodringssystem (tillsammans med mixervagn) om det blir ett bygge. Då får han jobba igen! En Claas slotterkross med matta står också här men den är inte använd sedan vi sålde frontkrossen för några år sedan.

Att inte ha så mycket redskap betyder att vi istället lejer in eller hyr grejer som vi sedan kör själva när det är vårbruk och skörd. Det kostar mycket det med och det blir istället stora klumpsummor men man slipper också hela-året-kostnader, service, saker som går sönder osv. Det har fungerat helt okej hittills men i framtiden kommer säkerligen det göras investeringar även i maskiner som vi känner att vi vill ha själva, som slotterkross och harv i första hand, typ.

Så att ungefär så ser det ut i dagsläget! Det vi har används i princip dagligen, förutom Brum-Brum då som ligger i ide! 😴

Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.