Första gjutningen!

Vad kul att ni är så många som hejar på oss i vår investering i mjölkproduktionen igen!

Denna väg har som sagt inte varit spikrak men nu är vi här, i startskedet av detta bygge. Våren har av bestått av schaktning, schaktning och lite mera schaktning. Vi har hård backe och inget berg – tack och lov! Men några rejäla storstenar har kommit upp!

En ”vallgrav” har grävts ur och här har nu formar satts ner och första gjutningen hände idag! Grundsulorna gjuts på plats där ståltommen sedan ska stå.

Våran lokala ”grus-Charlie” gör markarbetet och sedan är det Fjössystem som kommer att gjuta golv och bygga hela ladugården.

Och vad blir det då??

Jo! En ladugård med en robot men förberett för två (den platsen finns planerad om man en dag vill utöka med en till robot). En lely-robot kommer att stå för mjölkningarna i ett tvåradigt liggbåssystem med djupströbås, lely Collector som skrapar gångarna och körbart foderbord. Enkelt, öppet och kokomfort är ledorden.

Vi är i fasen – skräckblandad förtjusning just nu. Det här händer liksom, vi ska få bygga vår egna ladugård! Samtidigt som detta är ett så galet stort projekt med massa miljoner på spel. Så nu håller vi tummarna att det går så bra som möjligt under byggets gång och att inte allt för många överraskningar dyker upp längs vägen…!

Ni kommer självklart få hänga med på denna resa mot mjölkbönder igen!

2 reaktioner till “Första gjutningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.