En busy midsommar!

Dagarna som går nu flyger fram kan man säga! Slåttertider, betestider så stängsel ska fixas och ses över eftersom, det pysslas ihop med borta-jobb där ungefär samma arbete gäller.

Igår började C ÄNTLIGEN slå åt oss själva. Usch så stressad tid det varit då slåtterkrossen vi skulle hyra var hos andra… Nu när vi ska skörda gräs för mjölkande kor är det extra viktigt att få foder med bra värden. Hej och hå vad detta gräs inte kommer att ha det..! Frusterande minst sagt! Nej slåtterkross är något man skulle ha haft själv i maskinparken, eller legat först på någons kör-lista, men dit är det ju svårt att komma hux flux. Hur som helst så är det inget att göra åt just nu och nu är en tyngd lättad lite att gräset är nedslaget i alla fall. Och MYCKET foder blir det så det är ju något possivit också. Vi får försöka slå andra skörden lite tidigare för att förhoppningsvis kompensera det som går.

Efter att borta-jobbet var klart för min del rusades det in på affären, det är visst midsommar ja! Och sedan ut för att kolla stängsel. Några beten ska slås första skörd på då det blivit så himla långt men då behöver det kollas så att tråden inte ligger ute i lägdan och fastnar i slåtterkrossen…

Så jag sprang runt lite lägdor igårkväll i långgräs med både brännässlor och bromssällskap. Barnen hade mamma/mormor tagit med sig hem efter Järnstadag. Mycket smidigt att ha mormor som förskolepedagog på samma ställe som barnen! De hade varit och badat och haft det himla härligt.

Hämtade dom och susade hem för en sen middag.

Gräsmattan på gården går snart till midjan känns det som och det ser obebott ut här! Med en byggarbetsplats i bakgrunden… Två gräsklippare står för strejk men tack vare goda grannar så är nu åtminstone ena sidan klippt! Tack för lånet av klippare! Ännu en liten stresspunkt som lösts upp.

Midsommarnatt.

Och idag är det Midsommarafton. C och två av tre barn har satt sig i traktorn för att stränglägga det som slogs igår. Jag och Vera ska göra lagårn, gå tillbaka med kor som självmant bytt betesfålla, sno ihop en potatissallad och försöka hinna göra lite midsommarfint. Både på altanen och oss själva. Bäst att dra igång med andra ord om detta ska hinnas med!

Hoppas ni får en fin Midsommar!

2 reaktioner till “En busy midsommar!

  1. En liten fråga.
    Hur gör man för att starta upp mjölkproduktion? Hur får man tag på kor?
    Köper man in en hel besättning eller enstaka kor från flera håll?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.