Håltagning för inredning!

För en vecka sedan kom en barndomskompis till C hit med sin familj. Dom är också från Belgien men har bott i Sverige ett antal år. De råkar vara så att han har en egen firma som sysslar bla med håltagning.! Prick det som vi behöver göra för att få fast inredningen i ladugården. Så de tog en semesterresa hit upp hela familjen och så har han hjälpt oss med att borra hål i betongen!

De har också tre barn i liknande åldrar med våra så barnen har lekt hela dagarna i veckas tid. Medans vi har jobbat. Jag har även klämt in några pass på borta-gården.

Middagar tillsammans alla 10(!).

Både trevligt och otroligt tacksamt med den hjälpen och erfarenheten!

Allt eftersom att hålen borrades så har vi gjutit stolpen på plats. Istället för att platsgjuta alla stolpar när golven gjuts så gör vi såhär, det ska tydligen vara ännu svårare och bökigare att platsgjuta stolpen på exakta stället.

Det tar sin lilla tid att få på plats en stolpe. Det är många parametrar som ska stämma in… Vattenpass på alla sidor så den står rakt, den ska stå i linje med de andra och höjden ska vara rätt! Och vridningen ska vara rak också!

Vi kilar fast den på plats med expanderbetong i botten så den blir fastgjuten i rätt position. Sedan ska kilarna plockas bort och sista delen ska gjutas upp till golvnivå.

Det har kommit regnskurar som vi måsta pausat för men annars har det ändå rullat på okej!

Igårkväll satte vi sista stolpen för dagen i kolmörker med hjälp av mobillampan för att få klart ena sidan och göra slut på den redan blandade betongen.

Det resulterade även i att vi idag hann med och få på plats ALLA 80 stolpar! Vilken milstolpe!

Om det kom världens regnskur när vi hade två stolpar kvar! Japp! Om vi gjorde klart ändå?? Japp!!

Nu ska visserligen kilarna tas bort och det ska ”finsjutas” upp till kanten med det är liksom ett plätt-lätt jobb i jämförelse känns det som just nu!

En intensiv vecka är nu till ända men mycket har blivit gjort. Nu väntar barnens första dag på förskolan imorgon och jag ska på jobb imorgonbitti. En till milstolpe kommer att bli klar i veckan med det tar vi då!

Godnatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.