Fokus på andra ladugården och en ny era i livet.

Jag har mina tre dagar i veckan på Borta-gården. Olika varje vecka vilka pass och vilka dagar. C är mer hemma nu då det är massor med jobb med ladugårdarna. Nu är det lite lugnare med nya bygget då plattan är klar och det är ett par veckor innan stommen kommer men hela den gamla ladugården ska ju byggas om också!

Där är budgeten ”så liten som möjligt”!.

Alla ungdjur, sinkor och kalvar kommer att bo här. Båsinredning har vi som vi slängde ut efter mjölkkorna (och har haft djupströbädd sedan dess) så den ska in igen och så byggs det om lite på ”lilla sidan” så det kan bo mjölkkalvar där.

Helgens mission var/är att tömma hela ladugården på vinterns ströbädd. Lilla avdelningen är tömd sedan länge men nu har äntligen den stora också blivit tömd.

Här ser ni att det gömmer sig en skrapgång även på denna sida som varit täkt av halm. Den kommer att tas i bruk igen så två gångar blir skrapgångar och så dubbla liggbås i mitten (där minigrävaren står på bilden).

Det har även hänt en stor sak här i veckan som inte har med gård och bygge att göra.

Vår förstfödde har börjat förskoleklass! Han är såå pepp och tycker att de första två dagarna har varit toppen! Det är liksom en ny era i livet nu, när man helt plötsligt har ett barn som har skolplikt. Varje dag ska han iväg en sväng. Lite svårt för denna mamma att förstå, samtidigt som han är så himla redo och taggad på att börja skolan!

Vår Pontus ❤️

Medans Pontus hade sin första dag och vi andra hade en hemmadag så bakade Hedvig gófika som vi fikade till mellis när skolpojken kom hem.

Idag körs den sista ”dongen” ut och jag tänkte ta med mig barn och eventuellt kika om vi hittar några hallon.

Önskar en fin söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.