Massor har hänt!

Ojoj vad ni som tittar in här inte har fått bli uppdaterade i rättvis takt! Det händer massor!

Som att Växa varit här och rillat golven i både gamla och nya ladugården. Det var nödvändigt i gamla ladugården då golven där är så himla hala så då passar vi på att ta nya också, trots att den inte kanske är så hal ju första åren men som sagt passar på! Man fräser alltså spår i betongen 6-7mm djupa med 5cm mellanrum så halkar inte korna så lätt. Betong slits och blir väldigt hal efter ett tag.

Och tada! LYSE! 😍

Vi har valt denna typ av lampor. Stora, runda armaturer, istället för typ 78 lysrör så krävs färre men ger fantastiskt ljus! Dessa är också dimbara så man kan dimmra ner till nattbelysning.

Och så har ventilationen kommit upp! Iso Cell har vi valt. Det är en uppblåsbar plastvägg kan man säga som när den är helt uppe har en isolerande funktion och när det är varmt ligger den helt nere så hela långsidan är helt öppen! Tänk så fantastisk miljö det blir inne i lagårn med så mycket friskluft! Hur den öppnas och stängs regleras själv tillsammans med skorstenar på taket hur mycket luft som ska cirkulera.

Även silon kom på plats, igår faktiskt! Samma dag som det blev smällkall vinter.

På plats! I denna ska det vara kraftfoder till roboten.

Snorig åskådare.

Och så har vi haft vab hela veckan. En envis förkylning, på främst den lilla. Inte sjuk med feber och så men väldigt snorig och hostig.

Så här är det full fart kan man säga. Det drar ihop sig för uppstart och det är helt fantastiskt spännande MEN vi har fortfarande inte hitta några kor som ska köra igång det hela! 😩

Stressen för det är total.

En reaktion till “Massor har hänt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.