En stor dag, med ett klipp.

Såhär började jag och Lilla P dagen. En liten bakstund tillsammans.

 

IMG_4365 IMG_4367

När han sedan sov i vagnen gick jag och hjälpte pappan att få upp den sista porten på ena gaveln. Sedan kom mamma/mormor och vi gick en liten sväng och plockade smågranar till adventspynt. När vi sedan kom tillbaka fixades lite fika och även pappa/morfar och gammelmorföräldrarna dök upp.

Det är ju nämligen så att vi har haft ett litet namnsdagsbarn här idag! Våran Pontus.

IMG_4391

Och namnsdag är något vi alltid har firat lite i min familj så självklart ska det bli lite gófika och nån liten present.

Fina chokladcupcakes med kesellafrosting och ett björnbär på toppen. Med och baka fick han vara men till fika fick Lilla P fruktsallad. Vi kör fortfarande på sockerfritt så gott det går till vår Lilla. Så länge han inte bryr sig om att vi äter en fin muffins och han får frukt så får det gärna vara så. Det äts inte mycket socker överhuvudtaget i det här huset så det är inte svårt att undvika så annars heller. Han äter det vi äter förutom sötsaker. Så länge det går utan att bli manisk tänker vi.

Det var en stor dag förutom att Pontus står i almanackan. Det allra första klippet är gjort i de fina guldlockhåret.

IMG_4388 IMG_4378 IMG_4379 IMG_4380

Mormorn tog saxen och klippte lite. Mamman stod känslomässig bredvid. Det fina-fina håret, NEJ! Samtidigt som att vi tycker att det börjar vara dags då det har blivit världens Hocky-frilla på pojken! Det växer och blir långt bak men det hänger inte med i samma takt fram. Så med ett par små cm är lockarna fortfarande kvar men frillan är lite mer proportionerlig, och stor blev han!

När gästerna sedan gått grejade vi på lite här inne. Pappan gick ut för jobb och vi lekte med klossarna, städade lite och gjorde mat.

Pappan la den Lilla som invigde sin nya pyjamas han fått av mormorn och morfarn. Och mamman tog en skön dusch.

IMG_4400

Nu är det läggdags och imorgon väntar jobb på Borta-gården. Godnatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.