På bättringsvägen och åkpåsetips!

Vi vaknar med en supervarm, febrig Liten P idag. Det satte liksom dagens plan – att ta det lugnt.

Så det har vi gjort. Mamma/mormor och pappa/morfar kom en sväng mitt i dagen på en kaffekopp och hämtning av lite ko-bajs. Ja mamma skulle ha till sin kompost, och här finns det ju i överflöd kan man säga!

Jag packade ner kidsen i vagnen på eftermiddagen och gick en prommis. I härlig sol men hemskt blåsväder! Skönt för Lilla P, och för oss andra också såklart, att komma ut i den friska luften. Utesovningen var redan gjord så han satt upp inbäddad i åkpåsen och Hedvig liggandes bredvid såklart. Och apropå det där med åkpåse, när vi nu skulle köpa en till åkpåse till Lillasysters ankomst var ju detta som en djungel! Finns ju hur många olika som helst! Men vi har varit så himla nöjda med den Lilla P har haft så det fick bli en precis likadan från Ticket to heaven. Hade ju varit kul med en annan, kanske med nått fint mönster men funktion och erfarenhet fick gå före utseende. Otroligt varm och gosig med riktigt dun men kostar inte en förmögenhet som tex Voksi (som säkerligen är hur bra som helst!) men såklart inte den billigaste heller. Den här varianten är lite längre så barnen kan ha den länge, det går att öppna i fotändan så även skorna kan sticka ut. Då vi förmodar att Lilla P även nästa år kommer att ligga ute i vagnen och sova så ville vi ha en egen till Lillasyster. Det ÄR så himla bra och smidigt med dessa varma åkpåsar, från höst till vår! Vi tackar farmorn och farfarn för åkpåsen till Hedvig, en väldigt tacksam present ❤

Det blev visst en liten avstickare, men jag rekommenderar varmt den här åkpåsen alltså!

Efter en uppfriskande prommis gjorde mamman lite övningar, något mer än bara knip och spänna magmuskler. Lite höftlyft och så. Nu börjar ivern att krypa fram, att göra tunga magövningar och springa sig så sådär maxpulsslut! Men det är bara att dra i handbromsen, tänka smart och ta det successivt, precis som förra gången!

Vi gjorde hemmagjorda hamburgare till middag och har nu i eftermiddag och kväll haft en betydligt piggare Liten P! Jag hoppas innerligt att det är tillfrisknande och inte bara Alvedonen som verkar. Vi håller tummarna!

Far och son gjorde en koja under bordet med filtar och kuddar. Där inne busades det lite och lästes bok. Hjärtat blev sådär kärleksvarmt när man kommer in i rummet och hör pappan läsa högt under det filttäckta bordet.

IMG_6458

Storebror är nattad och vi sitter nu i soffan med tända ljus och snusar bäbishuvud, här kan jag sitta hur länge som helst!

Trevlig kväll!

IMG_6467

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.