Kvigsläpp!

Söndag.

Vi har haft familjehäng precis hela dagen. Bara det är ju i sig är ju typ hur mysigt som helst. Men även flera händelser som gjort dagen till det där lilla extra.

Som att ha en feberfri Liten P till exempel!

IMG_6490 IMG_6491

Som gärna pysslar med vatten, en favoritsyssla just nu. Både katt, hund och barm på samma bild, vilken bedrift! (Nej katten får inte vara på diskbänken! En bild fångad in the moment…)

Lilla P sov lunch tillsammans med Lillasyster ute i vagnen. Mamman och pappan passade på flytta om lite djur i lagårn och sedan gjorde vi något roligt, KOSLÄPP!

Tjohoo!

IMG_6503 IMG_6497 IMG_6499 IMG_6510

Eller ja, kvigsläpp. Ett av gäng av kvigorna får nu komma ut i den härliga vårsolen om de vill. De är öppet in i lagårn så det går in och lägger sig som vanligt och äter där också men kan gå ut i hagen om de vill. Springa av sig eller bara stå med mulen i solen, vad de känner för liksom!

Lilla P vaknade och tyckte såklart att det var helkul att kossorna får komma ut och springa!

IMG_6514 IMG_6524 IMG_6534

Lillasyster fortsatte att sova och vi andra gjorde varm choklad och bredde mackor och fikade mellis ute i solen.

IMG_6539

Han som fick smaka på varm choklad för första gången. En liten specialare. 100% kakao i en chokladkaka från Belgien som smälts i varm mjölk och en gnutta socker för att ta bort det bittra. Han som smakat mammans 85% choklad som hon ofta tar till kaffet säger ”Mmm!” när första klunken dricks. Men lämnar de mesta och även mamman då chokladsmaken var lite väl intensiv. Lite mera mjölk skulle ha blandats i tror jag.

IMG_6541

Men äsch. Han fick smaka varm choklad och ett avslut med apelsin gjorde pojken helnöjd.

IMG_6543 IMG_6544

Sen till något stort! Vi gick en promenad, precis hela familjen! Den ni! Alltså till och med C gick med oss. Ingen lång tur, bara en liten runda i byn, men ändå! Så trevligt att gå allihopa, med maken och våra barn, värdefullt.

IMG_6555 IMG_6556 IMG_6552 IMG_6557

Lite lek och bus inne sedan innan en sväng på affären och en titt in hos gammelmormor och gammelmorfar, även nu hela familjen.

En kanonsöndag måste jag säga. En hel familjedag, med där lilla extra. Nu hoppas vi att de där djuren håller sig på rätt sida tråden framöver…!

Trevlig kväll!

 

2 reaktioner till “Kvigsläpp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.