Att andas vår och bli stoppad av det hemska.

IMG_7224 IMG_7227

Påskblommor från Natasjas vän som bott hos oss i veckan. Hon åkte hemåt i morse, med tåg. Hon sitter nu fast i Stockholm. Det ofattbara som hänt men ändå inte helt oväntat. Vart är världen på väg? Just nu känns det tryggt att bo just här, på vår gård, långt ifrån alla stora folkmassor. Men detta ska bara inte få hända, oavsett vart man bor.I vilken värld kommer mina barn att växa upp i? Hur kan jag hålla dem trygga i detta som händer? Många tankar snurrar.

Här på gården har vi grejat på som vanligt, förutom då just när det hade hänt, då satte vi på tvn och följde det som pågick. Annars har vi andas vår i massor. När kidsen sov ute i vagnarna städade jag klart det sista i projekt-städa-källaren. Och titta här liksom, årets första tvätt hängdes utomhus! Det är ett säkert vårtecken om något!

IMG_7232IMG_7249

Och något som Lilla P nog uppskattade mer än hängd tvätt var att mamman plockade fram sandlådeleksakerna! Han satt där, i vindfleece och galonisar en bra stund och lekte och lekte. Traktorn grävde och lastbilen lastade.

IMG_7236 IMG_7242 IMG_7244  IMG_7253 IMG_7255

Medans Lilla pojken satt i sandlådan gick mamman omkring på gården och plockade lite ris att ställa ut här och där inne. Lillasyster låg i vagnen och kikade på kossa och mus några minuter innan ögonen föll igen.

Lilla P och pappan åkte och hämtade det nya däcket på förmiddagen som tack och lov hade kommit! Så pappan har ägnat dagen åt skrapning och halmning i lagårn. Och innan middagen gick jag och Lilla P och hjälpte till att ge kossorna fredagsmat. Skotta in och göra fint på foderbordet innan nytt kördes ut.

17797244_10212858924535834_148038444_o

Nu har vi ätit middag, Lilla P och kusin Lotta ligger och sover och vi sitter i soffan och har gjort kväll. Med tända ljus och en snusande bäbis i knät.

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.