Nya gårdsmedlemmar!

Världslång nattning av Lilla P igårkväll. Den där dammsugningen kunde slänga sig i väggen och ett bad av Lillasyster som jag också hade tänkt mig i lugn och där på kvällen. Äsch, en kopp te i soffan innan sängen blev det istället.

Och idag vaknar vi till en solig dag, med mindre blåst – woho! Pappan gick ut med en praktikant vi ska ha hos oss i två veckor och jag packade in kidsen i bilen och drog iväg lite snabbt till lill-stan på Lantmagasinet. Mineraler till kossamu och en säck mat till ett annat djurslag!

Hem, i med mat i ungarna och ut för sovning. Då gick jag ner till mitt lilla projekt i gammla lagårn  som jag pysslat med de senaste dagarna, ströade fint och fyllde på mat och vatten.

IMG_7684 IMG_7687 IMG_7689 IMG_7690

IMG_7681

Ja, nu kan nu nog gissa vad det är som ska flytta in hos oss… HÖNS!

Kidsen vaknade, fick mellis och så åkte vi till våra bondekollegor och hämtade våra fina nya gårdsmedlemmar.

IMG_7703 IMG_7706 IMG_7707

Tre hönor och en tupp börjar vi med. Inte så många till salu av den fullvuxna sorten men det blir fint att börja med. Sedan kommer ett gäng kycklingar till sommaren. IMG_7710 IMG_7715 IMG_7717

Lilla P verkar helnöjd! Går runt  och säger; ”Baaapapapa”.

Vi har haft höns tidigare men en hemsk incident med räv gjorde att vi tagit ett uppehåll… Men NU är det självklart att skaffa igen! Såklart att den djurtokige lilla pojken vi har ska få ha lite höns att mata också. Och plocka ägg! Det nästan bubblar lite i kroppen på mig att få gå och plocka egna ägg tillsammans med min lilla pojke. En sån där syn jag haft i mina drömmar länge. Att ha barn, som får växa upp på en bondgård, skita ner sig, vara med bland djuren och hjälpa till med dagliga sysslorna och såklart gå ut till hönsen och plocka in dagens ägg!

Sen har ju såklart det idylliska sina baksidor också. Med mycket jobb och mycket pusslande. Men det är det värt, så länge barnen är glada så är föräldrarna nöjda.

Och glada barn det har vi, förutom då när vi skulle gå in efter att ha visat runt de nyinflyttade. Pojken ville INTE gå in.

IMG_7719

Sur unge satte sig mitt på plan. Men efter lite övertalande att det skulle ätas korv inne och att pappa var där så gick han med på att komma in.

Och nu sover både Stor pojke och Liten flicka. Pappan la Lilla P och han somnade på en kvart. Bättre än de två timmar jag satt igår kan man säga…

Jag ska gå och ta mig en efterlängtad dusch! Trevlig kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.