En rikedom.

Igår gjorde vi inte alls mycket. Riktigt urkväder ute så innetid blev det mest hela dagen. Lilla P var ut med pappan på förmiddagen en sväng. På eftermiddagen fick vi besök av Anna och hennes småpojkar. Fikade mellis och lekte.

Vi gick ut och hälsade på hönsen och kikade efter ägg men inga ägg än. De har ju flyttat till nytt place så de kanske behöver lite tid att  komma in det nya. Pojkarna fick åka en liten tur i stora traktorn också, morsorna höll på att frysa ihjäl i snöblaskstormen. Inget som bekom barnen och de var ingen höjdare att måsta gå in igen!

Men in det bar, matlagning och ett träningspass. Sedan lämnade mamman sina pojkar hemma, tog med den minsta i familjen och åkte på Järnsta. Fop-möte och sedan extra stämma.

Och idag var det någon här hemma som var lagomt taggad över att få åka på dagis! Ännu ett sånt där långt uppehåll från lekdagar med påskledigt och så. Men idag var det dags igen för att åka på några timmars lek.

Han som fått alldeles nya röda fina stövlar! De har han gått omkring i här inne hela morgonen och spatserat sådär lite stolt.

IMG_7730 IMG_7735 IMG_7738

Jag gick ner till hönsen när jag kom hem och vet ni?!

18159309_10213062239618584_427989358_o 18159605_10213062245098721_1989367156_o

Där låg tre ägg! En från varje höna. Vilken lycka alltså! Så löjligt glad man blir, vilken rikedom att hämta sin egna ägg. Synd att Lilla P inte var med men det kommer ju förhoppningsvis ägg imorgon också! Och många dagar efter det!

Två ljust bruna och ett så himla fint mintgrönt. Älskar att de är olika färger, tro vilken av dem som lägger gröna ägg, det måste listas ut!

Och här sitter nu jag. Pappan har precis varit inne på en kaffekopp och är nu ute igen och röjer lite efter åkerkanter. Träd som börjar hänga sig in över lägdan. Bäbis kör långsovning ute i vagnen och jag ska försöka bestämma mig för vad jag ska ta tag i idag. Pappersarbete eller något annat man kan passa på att göra när inte Lilla P är hemma…

…Men en kaffekopp till bara!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.